Ποιες τροφές προσφέρουν ενέργεια στα παιδιά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015, 08:16
Ποιες τροφές προσφέρουν ενέργεια στα παιδιά
Τα σχολεία αρχίζουν και οι μικροί μαθητές χρειάζονται όλη τους τη δύναμη και ενέργεια για να αντεπεξέλθουν στις σχολικές και εξωσχολικές υποχρεώσεις τους. Και φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε τις βασικές ανάγκες του παιδιού σας για ενέργεια είναι η σωστή διατροφή.

Ένα παιδί που τρέφεται σωστά, που ακολουθεί δηλαδή μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, νιώθει πιο δυνατό, αρρωσταίνει λιγότερο, έχει ισχυρότερη μνήμη, συγκεντρώνεται ευκολότερα και έχει καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

Για να βοηθήσετε λοιπόν το μικρό σας να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καινούργιας σχολικής χρονιάς, φροντίστε να συμπεριλάβετε στο καθημερινό του διαιτολόγιο τα ακόλουθα, σύμφωνα με το mother.gr:

• Γάλα και γενικά γαλακτοκομικά προϊόντα: Το γάλα είναι η βασική πηγή ασβεστίου για τα παιδιά, αλλά αν το μικρό σας δεν το θέλει, μπορείτε να του δίνετε γιαούρτι ή κίτρινο τυρί.
• Φρούτα: Τα φρούτα προσφέρουν άμεση ενέργεια στον οργανισμό και φυσικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των παιδιών. Φροντίστε να δίνετε στο παιδί σας εποχιακά φρούτα.
• Λαχανικά: Τα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι ή το μπρόκολο, μπορεί να μην ανήκουν στις προτιμήσεις των μικρών σας, καλό θα είναι όμως να τα εντάξετε στη διατροφή τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015, 08:20