Πώς θα φέρετε την ευτυχία στο παιδάκι σας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 21:01
Πώς θα φέρετε την ευτυχία στο παιδάκι σας
Η στιγμή της επιστροφής από το μαιευτήριο στο σπίτι μαζί με το μωρό σας είναι μια από αυτές που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Η ευτυχία και η συγκίνησή σας ίσως να μην μπορούν να συγκριθούν με καμιά άλλη χαρά που έχετε ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Οι στιγμές αυτές όμως συνοδεύονται και με πολλή αγωνία και άγχος για το πώς θα ανταποκριθείτε στις ανάγκες του νεογέννητου μωρού σας.

Ίσως πιστεύετε πως αυτό που χρειάζεται ένα νεογέννητο είναι η σωστή διατροφή και η τακτική καθαριότητα, όμως οι τελευταίες έρευνες έρχονται να μας αποδείξουν πως το νεογέννητο μωράκι χρειάζεται πολλά περισσότερα.

Ειδικότερα, αποκαλύπτουν πως η υγιής ανάπτυξη ενός μωρού βασίζεται στην κάλυψη περισσότερων αναγκών από αυτές που εμείς θεωρούμε βασικές. Οι βιολογικές ανάγκες ενός νεογέννητου είναι εξίσου σημαντικές με τις συναισθηματικές, γι’ αυτό και επηρεάζουν με την ίδια ισχύ όλους τους τομείς της ανάπτυξής του. Χαλαρώστε, λοιπόν, και απολαύστε τις πρώτες στιγμές που θα ταΐσετε το μωρό σας στο σπίτι σας, θα το κοιμίσετε στην αγκαλιά σας και θα του δείξετε το δωμάτιό του.

Δείτε τι χρειάζεται το μωράκι σας πραγματικά και απολαύστε τρυφερές και ανεπανάληπτες οικογενειακές στιγμές:

Ταΐστε το μωράκι σας
Ήδη έχετε ξεκινήσει τον θηλασμό από το μαιευτήριο. Το μωράκι σας θα θέλει να πίνει γάλα, αλλά ίσως τις περισσότερες φορές να θέλει να βρίσκεται στο στήθος σας, προκειμένου να έχει επαφή μαζί σας και να αισθάνεται ασφάλεια. Στον θηλασμό δεν υπάρχει ωράριο. Τους 2-3 πρώτους μήνες της ζωής του το μωρό σας πρέπει να τρώει κάθε 3 ώρες και ακόμη κι εάν κοιμάται, πρέπει να το ξυπνάτε. Εάν έχετε κάποια προβλήματα με τον θηλασμό, μην απογοητεύεστε και προσπαθήστε να είστε χαλαρή, γιατί το άγχος σας μεταδίδεται στο μωρό και αυτό δεν είναι καθόλου καλό.

Ανταποκριθείτε στις ανάγκες του μωρού σας
Το μωράκι σας έχει ανάγκη από αγκαλιές. Ανταποκριθείτε στις ανάγκες του και πηγαίνετε κοντά του, όταν σας χρειάζεται. Η συχνή επαφή μαζί του βοηθά το νεογέννητό σας να μαθαίνει να σας εμπιστεύεται. Παρατηρώντας το μωρό σας με τον καιρό θα αποκωδικοποιήσετε συμπεριφορές του και έτσι θα είστε σε θέση να γνωρίζετε τι του αρέσει και τι όχι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 21:08