Η οργάνωση και διακόσμηση του παιδικού δωματίου θα πρέπει να στοχεύει στη δημιουργία ενός υγιούς και χαρούμενου περιβάλλοντος. Τα παιδιά μέσα στο χώρο τους, πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια και να νιώθουν την αμέριστη συμπαράσταση των γονιών τους σε όλα τα βήματα της ζωής τους.

Η διακόσμηση των παιδικών δωματίων είναι μια υπόθεση πολύ δύσκολη, όσο απλή ή εύκολη κι αν φαίνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά έχουν τις δικές τους ανάγκες, τις οποίες εμείς οι μεγάλοι δύσκολα καταλαβαίνουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απλές φόρμες και λιτότητα είναι τα βασικά στοιχεία που θα ήθελαν τα παιδιά για το δωμάτιο τους για να μπορέσει το πνεύμα τους να ηρεμήσει εκεί και να αντιμετωπίσει με σιγουριά και ασφάλεια τα πολλά ερεθίσματα του έξω κόσμου. Τi συμβουλεύει όμως το Feng Shui για το παιδικό δωμάτιο;

Διαλέξτε το κατάλληλο δωμάτιο.

Το παιδικό δωμάτιο, ιδανικά δεν θα πρέπει να συνορεύει με το μπάνιο και την τουαλέτα καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Επίσης οι χώροι αυτοί δεν θα πρέπει να είναι ορατοί από το κρεβάτι του παιδιού. Για τα αγόρια, καλό είναι να επιλέγονται ανατολικά ή βορινά δωμάτια και για τα κορίτσια, νότια, νοτιοανατολικά ή δυτικά δωμάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοποθετήστε το κρεβάτι σε ασφαλή θέση

Το κρεβάτι δεν πρέπει να τοποθετείται ακριβώς απέναντι από την πόρτα καθώς αυτό κάνει το παιδί να αισθάνεται ευάλωτο στους κινδύνους. Ως εκ τούτου, μια ιδανική θέση αποτελεί η περιοχή απέναντι και διαγώνια από την πόρτα. Αν πάλι το κρεβάτι, δεν μπορεί να τοποθετηθεί μακριά από την πόρτα γιατί το δωμάτιο είναι μικρό, τότε φροντίστε να διαθέτει ένα μεγάλο κεφαλάρι, τόσο στο πάνω μέρος όσο και στα πόδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα χαμηλό έπιπλο, μπροστά από το κρεβάτι και από τη μεριά των ποδιών.

Τοποθετήστε οικογενειακές φωτογραφίες…

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης