Πώς να εξηγήσετε στο παιδί σας ότι είχατε μια αποβολή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 13:04
 Πώς να εξηγήσετε στο παιδί σας ότι είχατε μια αποβολή
Η αποβολή από μόνη της είναι ένα δυσάρεστο γεγονός που προκαλεί έντονα συναισθήματα θλίψης, ωστόσο αν υπάρχει κι άλλο παιδί στην οικογένεια, το οποίο είχε ενημερωθεί για την εγκυμοσύνη, τότε εκτός από τα δικά σας συναισθήματα, θα πρέπει να ασχοληθείτε και με τις δικές του απορίες και αγωνίες.

Σύμφωνα με το mother.gr, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αποβολή. Αυτό που καταλαβαίνουν είναι αυτό που τους είχατε πει, ότι δηλαδή σε λίγους μήνες θα αποκτήσουν αδελφάκι. Ξαφνικά, μαθαίνουν ότι αυτό δεν θα συμβεί και επιπλέον βλέπουν τη μαμά τους να είναι πολύ στεναχωρημένη και να κλαίει. Είναι, λοιπόν, φυσικό να αναστατωθούν και είναι δικής σας ευθύνη να καθησυχάσετε τους φόβους τους.

Μιλήστε με απλά λόγια. Χρησιμοποιήστε λέξεις που μπορούν να κατανοήσουν ανάλογα με την ηλικία τους. Πείτε στο παιδί ότι τελικά το μωρό δεν θα γεννηθεί, λέγοντας πως αυτό συμβαίνει καμιά φορά.

Δεν φταίει κανείς. Τα μικρά παιδιά νιώθουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Είναι, λοιπόν, πιθανόν το παιδί σας να σας ρωτήσει αν φταίει αυτό που δεν θα γεννηθεί το μωρό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 13:04