Το να πετάξετε μακριά το πακέτο με τα τσιγάρα σας, ίσως να είναι ο ιδανικός τρόπος να αποφύγετε τους κινδύνους του καπνίσματος όσο είστε έγκυος, αλλά οι παρενέργειες του να κόψετε το κάπνισμα, μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το αν είστε ή όχι «θεριακλού».

Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα συμπτώματα, από όσα παρατηρήσετε στον εαυτόν σας, δεν θα έχουν κακό αντίκτυπο στο έμβρυό σας και συνήθως οι πρώτες δύο εβδομάδες είναι και οι πιο δύσκολες. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το καλύτερο, που έχετε να κάνετε, είναι, σύμφωνα με το mother.gr, μία λίστα με τα θετικά και να ορίσετε μία ημερομηνία κοψίματος του καπνίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟΣ… ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Η σταδιακή μείωση των τσιγάρων, που καπνίζετε καθημερινά, μπορεί να είναι πιο εύκολη μέθοδος από τη «μια κι έξω», ειδικά για τους μανιακούς καπνιστές, αλλά το μυστικό είναι να σταματήσετε να καπνίζετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αν και η διακοπή του συστήνεται στο Α’ τρίμηνο της κύησης, η βιβλιογραφία δείχνει ότι όποτε και να κόψετε το κάπνισμα θα έχετε ευεργετικά αποτελέσματα.

ΤΣΙΚΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να κόψετε το κάπνισμα δεν έχετε να αντιμετωπίσετε μόνο τη διακοπή μιας συνήθειας, αλλά συχνά και τη στέρηση από τον εθισμό σας στη νικοτίνη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι τσίκλες και τα αυτοκόλλητα νικοτίνης μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να μη βιώσετε τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου. Συνιστάται, κυρίως, στις εγκυμονούσες, που προσπάθησαν χωρίς βοηθήματα, αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν το κάπνισμα.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση των υποκατάστατων δεν εξαλείφει εντελώς τους κινδύνους και δεν πρέπει να είστε υπερβολικές στη δοσολογία.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Πολλοί έχουν καταφύγει σε φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να σταματήσουν το κάπνισμα, αλλά οι περισσότεροι γιατροί υποστηρίζουν ότι η χορήγησή τους δεν ενδείκνυται στις περιπτώσεις των μελλουσών μητέρων. Για να είστε σίγουρες θα πρέπει να το συζητήσετε με τον μαιευτήρα σας, που για αυτούς τους εννιά μήνες έχει και τον πρώτο λόγο.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Μέσα από συνεδρίες με ειδικούς μπορείτε να βρείτε τον… δρόμο, ώστε να σταματήσετε να καπνίζετε. Εξειδικευμένο προσωπικό γνωρίζει τι πρέπει να σας τονίσει, ώστε να μπορέσετε τελικά να πείσετε εσείς τον εαυτόν σας για το τι είναι καλύτερο για την υγεία, και τη δική σας και του εμβρύου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Το τελευταίο προϊόν, που κυκλοφορεί στην αγορά και μπορεί να σας βοηθήσει στο στόχο σας είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, πριν κάνετε την αγορά και πατήσετε το «on», καλύτερα να συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας.

Να θυμάστε, πάντως, ότι δεν υπάρχει μία μέθοδος κατάλληλη για όλους όσοι θέλουν να σταματήσουν να καπνίζουν. Πρέπει εσείς να βρείτε εκείνον, που σας ταιριάζει, αρκεί να το πάρετε απόφαση.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης