Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, όσο πιο νωρίς το βράδυ κοιμούνται τα μικρά παιδιά, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να γίνουν παχύσαρκα, όταν φτάσουν στην εφηβεία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ohio State University και συμμετείχαν 977 παιδιά, οι γονείς των οποίων ανέφεραν τι ώρα τα έβαζαν για ύπνο στην ηλικία των 4,5 ετών. Στη συνέχεια μετρήθηκε ο δείκτης μάζας του σώματός τους (ΒΜΙ) όταν έγιναν 15 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι από τα παιδιά που κοιμούνταν στις 8 το βράδυ μόνο το 10% ήταν παχύσαρκα στην ηλικία των 15 ετών, ενώ από τα παιδιά που κοιμούνταν μεταξύ 8 και 9 το βράδυ το ποσοστό ήταν 16%. Αντίθετα, στα παιδιά που έπεφταν για ύπνο μετά τις 9 το βράδυ το ποσοστό παχυσαρκίας κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους ανέβαινε στο 23%.

Όπως τόνισε η υπεύθυνη της έρευνας, καθηγήτρια επιδημιολογίας Sarah Anderson, φαίνεται πώς η ώρα του ύπνου δρα προληπτικά στην εμφάνιση της παχυσαρκίας. «Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που κοιμούνται γύρω στις 8 κάθε βράδυ, έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα μετά από δέκα χρόνια».

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης