Πόσο καλό κάνει η γυμναστική στους εφήβους;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 15:46
Πόσο καλό κάνει η γυμναστική στους εφήβους;
Οι έφηβοι που ασκούνται έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας από τους «αδρανείς» συνομηλίκους τους, σύμφωνα με μελέτη Σουηδών επιστημόνων.

Τα ευρήματα του Ιδρύματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχουν σημαντικές επιδράσεις στη μελλοντική ανάπτυξη των εφήβων.

Και αυτό διότι θα πρέπει να εκτιμηθεί καλύτερα η αύξηση των ωρών του μαθήματος της φυσικής αγωγής στα σχολεία, η οποία είναι εξαιρετικά ευεργετική, όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο πνεύμα.

Στο πλαίσιο της μελέτης ο δρ Γκεόργκ Κουν και οι συνεργάτες του θέλησαν να εξακριβώσουν εάν η αεροβική (καρδιαγγειακή) κατάσταση και μυϊκή δύναμη σχετίζονταν με την εγκεφαλική ενδυνάμωση και τη μελλοντική κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Για τον λόγο αυτόν ανέλυσαν στοιχεία για τους Σουηδούς άνδρες (1,2 εκατ.) που είχαν γεννηθεί την περίοδο 1950-1976, όταν αυτοί είχαν παρουσιαστεί να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία σε ηλικία 18 ετών.

Κατέγραψαν επίσης τις γενετικές και οικογενειακές επιρροές, μελετώντας τους δείκτες νοημοσύνης των αδελφών και διδύμων με την πάροδο του χρόνου, τη σχέση μεταξύ αρχικού δείκτη νοημοσύνης και δεικτών επιτυχίας κατά τη μέση ηλικία, περιλαμβανομένης της μόρφωσης και της επαγγελματικής απασχόλησης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 15:49