Πότε μιλάμε στα παιδιά για το σεξ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 08:37
Πότε μιλάμε στα παιδιά για το σεξ

Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι παιδεραστές στοχεύουν πάντα σε παιδιά, που δεν έχουν καλή επικοινωνία με τους γονείς τους, και συνήθως προτιμούν αυτά, που είναι παντελώς ανυποψίαστα σχετικά με τα σεξουαλικά θέματα!

Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό, αλλά οι συνθήκες της σύγχρονης εποχής επιβάλλουν να κάνουμε μία πρώτη κουβέντα για το σεξ με τα παιδιά μας από την εποχή ακόμα του παιδικού σταθμού, στην ηλικία περίπου των 4 ετών.

Αν πιστεύετε ότι δεν μπορούμε να σας πείσουμε, αρκεί να μάθετε ότι, σύμφωνα με τις στατιστικές, οι παιδεραστές στοχεύουν πάντα σε παιδιά, που δεν έχουν καλή επικοινωνία με τους γονείς τους και συνήθως προτιμούν αυτά, που είναι παντελώς ανυποψίαστα σχετικά με σεξουαλικά θέματα!

Επίσης σκεφτείτε πόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να κάνετε μία επιδερμική αρχικά εισαγωγή στο θέμα σε ένα παιδάκι 4-5 ετών, από το να έχετε να χειριστείτε ένα παιδί 8-9 και πλέον ετών!

Να έχετε πάντα κατά νου ότι στα εννέα του, είναι πλέον πολύ αργά για συζητήσεις, αλλά και για αθώες παρομοιώσεις του τύπου: «οι μελισσούλες αγκαλιάζονται, οι πεταλούδες φιλιούνται κλπ κλπ»!

Συνήθως εμείς οι γονείς πιστεύουμε ότι στα τέσσερα είναι ακόμα πολύ νωρίς, ωστόσο από αυτή την ηλικία και μετά το παιδί αρχίζει να δέχεται ερεθίσματα από τον «έξω» κόσμο (τηλεόραση, σινεμά, φωτογραφίες στα περιοδικά ή στις εφημερίδες) γι' αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταλάβει και τι συμβαίνει και να βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 08:37