Σας λέει κάτι το όνομα Σίγκμουντ Φρόυντ; Αν όχι, δεν έχετε ιδέα από ψυχανάλυση! Αν πάλι κάτι σας θυμίζει, τότε καλωσορίσατε στον κόσμο της ψυχής!

Η ψυχανάλυση, λοιπόν, βασίζεται στα παιδικά μας βιώματα και τον τρόπο που αυτά συντελούν στη δημιουργία της προσωπικότητάς μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ψυχαναλυτής μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τα στοιχεία αυτά, με βάση την έρευνα στο υποσυνείδητό μας. Και πώς ακριβώς γίνεται αυτό; Με το να λέμε ό,τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι! Ναι… καλά ακούσατε. Ό,τι μας έρχεται στο μυαλό, πρέπει αμέσως να το πούμε στον ψυχαναλυτή κι αυτή είναι η λεγόμενη τακτική του ελεύθερου συνειρμού. Δεν πρέπει όμως να θεωρήσουμε ότι ο γιατρός είναι φίλος μας, γι αυτό και δεν μπορούμε να είμαστε μαζί του και να μιλάμε όση ώρα θέλουμε. Οι λεγόμενες συνεδρίες έχουν διάρκεια από 45 έως 50 λεπτά και φυσικά επί πληρωμή, που βέβαια διαφέρει από ψυχαναλυτή σε ψυχαναλυτή.

Η ψυχανάλυση ενδείκνυται σε ανθρώπους με διαταραχές προσωπικότητας ή ενδοψυχικές συγκρούσεις.

Τα τελευταία χρόνια η ψυχανάλυση φαίνεται να κερδίζει έδαφος, αφού οι άνθρωποι αισθάνονται κυριολεκτικά «πνιγμένοι» από το άγχος, τις οικονομικές δυσκολίες και τις απαιτήσεις των καιρών. Φοβούμενοι ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, πιέζονται και οδηγούνται στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήπως λοιπόν να το ξανασκεφτείτε και να ξαπλώσετε στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης