Συμβουλές επιβίωσης για «single mothers»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013, 02:04
Συμβουλές επιβίωσης για «single mothers»
Νοικοκυρά ή εργαζόμενη μία single mother αισθάνεται ότι οι 24 ώρες της ημέρας είναι πολύ λίγες για να τα προλάβει όλα. Πελαγώνει ανάμεσα στη φροντίδα του τέκνου, του σπιτιού και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της. Για να γίνουν όλα αυτά και να μείνει λίγος προσωπικό χρόνος, υπάρχει μία βασική προϋπόθεση: να έχετε τη συνεργασία του παιδιού σας, να ακούει όσα του λέτε και να υπακούει στις εντολές σας.

• Βάλτε το νωρίς για ύπνο
Μπορεί να σας ακούγετε αστείο, αλλά είναι βασικό. Όταν βάλετε νωρίς το παιδί σας για ύπνο, έχετε λιγότερες πιθανότητες για κούραση, δηλαδή γκρίνιες και κλάματα. Μπορεί να μην αποκοιμούνται αμέσως, αλλά χαλαρώνουν και κάποια στιγμή κλείνουν τα μάτια. Την επομένη θα ξυπνήσουν σχετικά νωρίς, αλλά στο μεσοδιάστημα έχει μείνει λίγος χρόνος για να κάνετε καμιά δουλειά, που δεν μπορείτε με το παιδί στα πόδια σας, αλλά και έχετε λίγα λεπτά να χαλαρώσετε.

• Γίνετε επινοητική
Εάν αντιληφθείτε ότι μία συνέπεια, που προσπαθείτε να εφαρμόσετε, δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε επινοήστε κάτι άλλο. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι ό,τι και να κάνουμε στη ζωή, έχουμε και συνέπειες. Άλλοτε καλές και άλλοτε κακές. Όταν κάτι τέτοιο θα γίνει δεύτερη φύση τους, να είστε σίγουρες ότι θα παίρνουν στα σοβαρά όσα λέτε.

• Ζητήστε βοήθεια
Δεν είναι ντροπή. Θέλετε να το κάνετε από την οικογένειά σας, από τους γείτονές σας, από έναν καλό φίλο; Κάποιος θα έχει τη δυνατότητα να σας απλώσει το χέρι, όταν θα τον χρειαστείτε. Δεν είναι ντροπή το παιδί σας να πάει στο διπλανό διαμέρισμα για λίγο και να παίξει με τους γείτονες, εάν πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κάτι. Δεν σημαίνει ότι το παρατάτε, εάν ο παππούς το πάει στο κολυμβητήριο ή στο τζούντο.

• Συγχωρήστε τον εαυτό σας
Κανείς δεν είναι τέλειος. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Είστε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, μακριά από την πραγματικότητα, που είχατε φανταστεί και ονειρευτεί. Είναι λογικό, λοιπόν, να κάνετε λάθη.

• Δείξτε εμπιστοσύνη στο ένστικτο σας
Ο καθένας έχει τη γνώμη του και, δυστυχώς, πολλοί θα σπεύσουν να τη μοιραστούν μαζί σας. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε ό,τι λένε οι άλλοι....


Περισσότερα στο www.govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013, 02:04