Τα παιδιά μιμούνται σε πολλά τους γονείς τους και μαθαίνουν για την εικόνα του σώματός τους, τις ικανότητες τους και το περιβάλλον τους από τα λεγόμενα και τις πράξεις των γονιών τους.

Οπότε πρέπει να γίνετε καλά πρότυπα για εκείνα και να τα διδάξετε καλές συνήθειες όχι με τιμωρία ή ανταμοιβή, αλλά με τη συμπεριφορά σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω θα δούμε κάποιες συνήθειες που θα θέλατε να μην αποκτήσουν και πώς θα τα βοηθήσετε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Αυτοκριτική

Κάνοντας συνέχεια αυτοκριτική για το πώς είστε τους στέλνετε το μήνυμα πως η αυτοεκτίμηση βασίζεται στην εξωτερική εμφάνιση. Ειδικά τα κορίτσια επηρεάζονται πολύ από τα λόγια της μαμάς. Κατά συνέπεια, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απέχθεια για την εικόνα που βλέπουν στον καθρέπτη και να καταλήξουν με χαμηλή αυτοεκτίμηση διά βίου. Μπορεί επίσης να αναπτύξουν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, όπως αυξομείωση βάρους ή διατροφικές διαταραχές.

Συναισθηματική πείνα

Όταν στρέφεστε στο φαγητό για να αισθανθείτε καλύτερα σε περιπτώσεις απογοήτευσης ή στεναχώριας, αυτό το λάθος μήνυμα μπορεί να περάσει στα παιδιά σας. Θα νομίζουν πως το φαγητό είναι ο μόνος τρόπος για να αισθανθούν καλά. Δείξτε τους πως υπάρχει και άλλος τρόπος, όπως μια συζήτηση με φίλους ή μια βόλτα στο πάρκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης