Γνωρίζουμε όλες πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το σπανάκι στη διατροφή των παιδιών μας αλλά και στη δική μας, λόγω σιδήρου. Δεν είναι πάντα εύκολο όμως να δώσεις σκέτο το σπανάκι στο παιδί, γιατί πολύ απλά δε θα το φάει ή θα το φάει με το ζόρι, αφού προσπαθήσουμε να κάνουμε τις γνωστές κινήσεις με τα «αεροπλανάκια», για να καταλήξει η τροφή στο στοματάκι του. Έτσι υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να το συνδυάσουμε με άλλη τροφή.

Ένα λοιπόν εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό είναι τα κανελόνια με σπανάκι. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν από την υπέροχη γεύση, θα πάρουν τις απαραίτητες βιταμίνες κι εμείς οι μεγάλοι θα γλύφουμε και το πυρέξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

-1 πακέτο κανελόνια

-Μισό κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-350 γραμμάρια φέτα ή ανθότυρο

-4 ντομάτες τριμμένες

-1 ποτήρι γάλα φρέσκο

-Λίγο τυρί τριμμένο της προτίμησής σας

-Αλάτι, πιπέρι

-Ελαιόλαδο

-Βούτυρο

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για λίγο να σιγοψηθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα ή το ανθότυρο μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα μείγμα. Με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τα κανελόνια, αφού πρώτα τα έχουμε ζεματίσει και έχουν μαλακώσει.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, τοποθετούμε τα γεμιστά πλέον κανελόνια, τα περιχύνουμε με το γάλα, τις τριμμένες ντομάτες, το τριμμένο τυρί και βάζουμε διάσπαρτα κομματάκια από το βούτυρο.               

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Θα ξετρελαθείτε μικροί- μεγάλοι αφού είναι πεντανόστιμα! Καλή επιτυχία!        

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης