Τα παιχνίδια είναι απαραίτητα και βοηθούν στην ανάπτυξη των παιδιών.

Το παιδάκι σας που μόλις έσβησε το πρώτο του κεράκι έχει ανάγκη από παιχνίδια που θα αναπτύξουν την κινητική του δραστηριότητα, θα το μυήσουν σε ακούσματα – ήχους ζώων και θα αποτελέσουν ερεθίσματα ανάπτυξης λεκτικής επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βιβλία: Τα βιβλία βοηθούν στη νοητική και γλωσσική ανάπτυξή τους καθώς και στην ανάπτυξη της κινητικότητας των χεριών και των δαχτύλων, αφού το παιδί σας μαθαίνει να γυρίζει τις σελίδες τους. Το συνεχές διάβασμα στα νήπια εμπλουτίζει το λεξιλόγιό τους και θέτει τα θεμέλια για τη μελλοντική σχολική τους επιτυχία. Περιγράψτε στο παιδί σας τις εικόνες που βλέπετε και ζητήστε του να σας δείξει πού είναι ο ήρωας του παραμυθιού, πού βρίσκεται το σκυλάκι κ.ο.κ.

Κύβοι: Ένα άλλο αγαπημένο παιχνίδι για παιδιά της ηλικίας αυτής είναι οι κύβοι. Στην ουσία τίποτα δεν παρακινεί ένα μωρό να μπουσουλήσει περισσότερο από έναν πύργο από κύβους που έχει στηθεί εκεί για να γκρεμιστεί. Η επιθυμία του παιδιού σας να χτίσει τους δικούς του πύργους τοποθετώντας τον έναν κύβο πάνω στον άλλον το βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη της κινητικότητάς του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης