Τηλεοράσεις τραυματίζουν μικρά παιδιά. Και όταν λέμε τραυματίζουν, δεν εννοούμε τον ψυχισμό, ή τον ψυχικό τους κόσμο, από τα προγράμματα που δείχνουν και που βλέπουν τα μικρά παιδιά, αλλά τα τραυματίζουν στην κυριολεξία, σωματικά. Το πως και το γιατί διαβάστε το αμέσως σε έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ.

Έρευνα παιδιάτρων που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό pediatrics, διαπίστωσε ότι κάθε 30 λεπτά, ένα μικρό παιδί στις ΗΠΑ, τραυματίζεται από μια τηλεόραση. Και όχι δεν κυκλοφορούν “τηλεοράσεις- δολοφόνοι” στην Αμερική, αλλά οι παιδίατροι επισήμαναν ότι η νέας τεχνολογίας επίπεδες τηλεοράσεις και δεν έχουν καλή ευστάθεια όταν βρίσκονται σε κάποιο έπιπλο, αλλά συχνά πυκνά δεν είναι τοποθετημένες σε σημεία που να μην τις φθάνουν παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιδάκι λοιπόν που βλέπει ένα τετράγωνο κουτί να εκτοξεύει ήχους και χρώματα, θέλει να το πιάσει και στην προσπάθεια του αυτή, καθώς πιάνει την τηλεόραση εκείνη πέφτει πάνω του και το τραυματίζει. Μάλιστα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το 55% των τραυματισμών οφείλονται σε τέτοιες πτώσεις και αφορούν παιδάκια που δεν έχουν συμπληρώσει τον 18ο μήνα ζωής.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης