Εάν το παιδί σας έχει δυσκολία στην ανάγνωση, και παρόλο που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα δεν τα καταφέρνει, η λύση θα μπορούσε να βρίσκεται στα συμπληρώματα διατροφής με λιπαρά οξέα.

Έτσι τουλάχιστον, συμπεραίνει μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία η οποία δημοσιεύθηκε στο The Journal of Child Psychology and Psychiatry.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές του Κέντρου Νευροψυχιατρικής της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τον Ματς Τζόνσον, μελέτησαν 154 μαθητές από τη δυτική Σουηδία, ηλικίας εννέα έως δέκα, που χωρίσθηκαν τυχαία σε δύο ομάδες. Η μία έπαιρνε επί τρεις μήνες κάψουλες με ωμέγα­3 και ωμέγα­6, ενώ η άλλη έπαιρνε εικονικά διατροφικά συμπληρώματα (πλασίμπο).

Η δοκιμή ήταν απολύτως «τυφλή», δηλαδή ούτε οι ερευνητές, ούτε οι γονείς, ούτε τα παιδιά γνώριζαν ποιο παιδί ανήκε στις δύο ομάδες. Μετά το τρίμηνο, όλοι οι μαθητές κλήθηκαν να κάνουν ένα τεστ σε υπολογιστή, το οποίο μετρούσε τις ικανότητες ανάγνωσης (ταχύτητα, κατανόηση, λεξιλόγιο, προφορά κ.α.).

Αφού έγιναν αυτά τα τεστ, στο τελικό στάδιο της έρευνας, όλα πλέον τα παιδιά ­και αυτά που πρoηγουμένως είχαν πάρει πλασίμπο­ πήραν ωμέγα­3 και ωμέγα­6 για άλλο ένα τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης