Τα παιδιά των παντρεμένων ζευγαριών είναι πιο ανεπτυγμένα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 10:59
Τα παιδιά των παντρεμένων ζευγαριών είναι πιο ανεπτυγμένα
Πιο διανοητικά και κοινωνικά αναπτυγμένα είναι τα παιδιά των παντρεμένων ζευγαριών, σε σχέση με αυτά που έχουν μόνο έναν γονέα ή γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκτός γάμου, υποστηρίζει μια νέα έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Οικογένειας, σύμφωνα με την οποία φαίνεται να υπάρχει ένα χάσμα που θα συνεχίσει να διευρύνεται μεταξύ των παιδιών από μονογονεϊκές οικογένειες και αυτών από παντρεμένα ζευγάρια.

Ο ερευνητής θεμάτων οικογενείας, Ρουθ Γουέστον, δήλωσε ότι σε μελέτη στην οποία συμπεριέλαβε 5.000 παιδιά, δόθηκε αγάπη και στοργή από όλες τις οικογένειες και πρόσθεσε:

«Η μελέτη έδειξε ότι το 31% των παντρεμένων μητέρων είχε πανεπιστημιακό πτυχίο ή υψηλότερου επιπέδου εκπαίδευση, σε σύγκριση με το 15% των ανύπαντρων μητέρων ή αυτών που απλώς συζούν. Η οικονομική κατάσταση μιας οικογένειας είναι σαφώς πολύ σημαντική για την ευημερία των παιδιών».

Αντίθετη άποψη, όμως, φαίνεται να έχει η πρόεδρος Γονέων χωρίς Συζύγους της Βικτώριας, Ρόντα Mακχιούθ, η οποία δήλωσε ότι «οι μελέτες αυτές δημιουργούν ένα στίγμα και οι ανύπαντροι γονείς νιώθουν ότι πρέπει να υποφέρουν για να παράσχουν περισσότερα από όσα μπορούν στα παιδιά τους, έτσι ώστε αυτά να επιτύχουν».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 11:07