Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα γεννηθεί ένα μωρό αλλάζουν πολλά στη ζωή ενός ζευγαριού. Για τη σωστή φροντίδα του μωρού τους, οι νέοι γονείς θυσιάζουν χρόνο από την ξεκούρασή τους.

Για την ακρίβεια, τον πρώτο χρόνο της ζωής του χάνουν περισσότερο από έξι εβδομάδες ύπνου, λόγος που εξηγεί άλλωστε γιατί συχνά νιώθουν εξαντλημένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, οι γονείς κατά το πρώτο έτος της ζωής του παιδιού τους, κοιμούνται μόλις 5,1 ώρες κάθε βράδυ. Με δεδομένο ότι ένας οκτάωρος ύπνος θεωρείται αρκετός για έναν ενήλικα, οι γονείς χάνουν 2,9 ώρες ύπνου ημερησίως.

Με βάση λοιπόν αυτό τον υπολογισμό, κάθε εβδομάδα κοιμούνται 20,3 ώρες λιγότερο, ενώ σε διάστημα ενός χρόνου από τη γέννηση του παιδιού τους μπορεί να χάσουν συνολικά μέχρι και 1.055,6 ώρες, οι οποίες ισοδυναμούν με 44 ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι λόγοι που οι γονείς θυσιάζουν τον ύπνο τους είναι τρεις:

-Σε ποσοστό 62% ξενυχτούν για να ταΐσουν το μωρό τους.
-Σε ποσοστό 57% ξυπνούν από το κλάμα του.
-Σε ποσοστό 45% ξαγρυπνούν, επειδή ανησυχούν για την ασφάλειά του.

Στην έρευνα ωστόσο αναφέρεται ότι οι γονείς, ακόμη και όταν μπορούν, δυσκολεύονται να κοιμηθούν (σε ποσοστό 34%), επειδή σκέφτονται τις δουλειές της επόμενης ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα διεξήχθη από βρετανική εταιρία κατασκευής στρωμάτων. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Ο ύπνος είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη ζωή όλων μας, γιατί μας ξεκουράζει και μας ανανεώνει.

Οι υπολογισμοί στους οποίους καταλήξαμε δείχνουν ότι χάνουμε πολύτιμες ώρες ύπνου ειδικά το πρώτο χρόνο που γινόμαστε γονείς. Είναι σημαντικό η απώλεια ύπνου να μην είναι μεγάλη, γιατί σε αυτή την περίπτωση η υγεία μας μπορεί να υποφέρει».

Πηγή: vita.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης