Οι γονείς συνήθως ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα διαζύγιο στην ψυχολογία των παιδιών, αλλά μάλλον θα πρέπει να ανησυχούν και για την σωματική τους υγεία, αφού σύμφωνα με μια νέα έρευνα τα παιδιά χωρισμένων γονιών, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σύμφωνα με το mother.gr.

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ Open, πήραν μέρος 3166 παιδιά ηλικίας περίπου 8 ετών. Τα παιδιά ζυγιστήκαν και μετρήθηκε το ύψος τους και η περιφέρεια της κοιλιάς τους. Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 54% των παιδιών, οι γονείς των οποίων ήταν χωρισμένοι, είχαν γενικά περισσότερα κιλά από τα παιδιά, που οι γονείς τους ήταν μαζί. Επιπλέον, ένα πολύ υψηλό ποσοστό της τάξης του 89% από τα παιδιά χωρισμένων γονιών, βρισκόταν στα όρια της παχυσαρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και, όπως δήλωσαν oι υπεύθυνοι της έρευνας, η σχέση διαζυγίου και παιδικής παχυσαρκίας πρέπει να μελετηθεί περισσότερο στο μέλλον, θεωρούν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά. Μια εξήγηση για την αύξηση του βάρους αυτών των παιδιών είναι το άγχος και τα έντονα συναισθήματα που νιώθουν μετά το διαζύγιο και την σημαντική αλλαγή που συμβαίνει στη ζωή τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες θεωρούν ότι…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης