Το έμβρυο σε… εικόνα 3D!

Το έμβρυο σε… εικόνα 3D!
Οι δυνατότητες της τρισδιάστατης εκτύπωσης φαίνεται πως έχουν ως όριο μόνο τη φαντασία. Έτσι, μια αμερικανική εταιρεία, με έδρα στην Καλιφόρνια, η 3D Babies (Τρισδιάστατα Μωρά), προσφέρει στους ανυπόμονους υποψήφιους γονείς ένα τρισδιάστατο εκμαγείο του ακόμα αγέννητου μωρού τους, ακόμα και σε φυσικό μέγεθος, με βάση την εικόνα που έχουν δώσει οι υπερηχογραφίες.

Με το δελεαστικό διαφημιστικό μήνυμα «Δεν θα θέλατε να γνωρίσετε το μωρό σας πριν γεννηθεί;», η νεοσύστατη εταιρεία χρησιμοποιεί έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή για να δημιουργήσει μοντέλα του εμβρύου, το οποίο ακόμα αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα της μητέρας του. Και, φυσικά, η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να γίνει σε διαδοχικές φάσεις της ανάπτυξης του μωρού, έτσι ώστε, αν κανείς θέλει, μπορεί να αποκτήσει μια ολόκληρη σειρά από τέτοιες «κούκλες», καθώς το παιδί θα ολοκληρώνει την ανάπτυξή του.

Η 3D Babies κάνει την απεικόνιση του εμβρύου με τους υπερήχους και στη συνέχεια ένα ειδικό λογισμικό αναλαμβάνει την εκτύπωση, που αναπαριστά τις εκφράσεις του προσώπου του και τη θέση του, όπως είναι κουλουριασμένο μέσα στη μήτρα. Η ιστοσελίδα της εταιρείας διαφημίζει τα τρισδιάστατα «μωρά» ως «ένα προϊόν που θα αποτελέσει μια πολύτιμη οικογενειακή ανάμνηση της εγκυμοσύνης σας».

Τα εκτυπωμένα έμβρυα πωλούνται σε τρεις διαστάσεις: σε φυσιολογικό μέγεθος μήκους περίπου 20 εκατοστών (κοστίζει 600 δολάρια), σε μεσαίο 10 εκατοστών (400 δολάρια) και σε μικρό 5 εκατοστών (200 δολάρια), σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail». Το μεγάλο μέγεθος αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε ένα έμβρυο 23 - 24 εβδομάδων.

Ο γονιός-πελάτης μπορεί να διαλέξει αν θέλει να εμφανίζεται το φύλο του παιδιού του στην εκτύπωση, ενώ μπορεί να επιλέξει το δέρμα του ανάμεσα σε τρεις αποχρώσεις (ανοικτή, μεσαία, σκούρα), προφανώς ανάλογα και με το χρώμα των ίδιων των γονιών. Δεν διευκρινίζεται, πάντως, το ίδιο το υλικό που χρησιμοποιείται για την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Ωστόσο, και άλλες εταιρείες σε διάφορα μέρη του κόσμου -όπως αποκαλύπτει μια περιήγηση στο διαδίκτυο- προσφέρουν ανάλογες εκτυπώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014, 14:07