Τα κακά του μωρού σας είναι ένδειξη της καλής του υγείας και της σωστής διατροφής του. Κάποιες φορές όμως το μωράκι σας κάνει μερικές μέρες να ενεργηθεί. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως πάσχει από δυσκοιλιότητα, γιατί η συχνότητα των κενώσεων είναι διαφορετική σε κάθε μωρό. Συνεπώς η συχνότητα των κενώσεων δεν είναι η ένδειξη της ύπαρξης δυσκοιλιότητας, αλλά το πόσο σκληρά είναι τα κακά του μωρού σας.

Εάν το μωρό σας είναι δυσκοίλιο θα κάνει μικρά, σκληρά κόπρανα και θα είναι φανερό πως δυσκολεύεται την ώρα της κένωσης. Μπορεί τα κόπρανα που παραμένουν στο έντερό του να προκαλούν κολικούς και ίσως να μειωθεί και η όρεξή του. Λόγω του πόνου που προκαλεί η προσπάθεια της κένωσης του εντέρου, συνήθως από σκληρά κόπρανα, το μωρό μπορεί να σταματήσει να προσπαθεί να αφοδεύει, κατάσταση που θα οδηγήσει στη συνέχιση του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εσείς μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο και λίγο μασάζ στην περιοχή της κοιλιά του. Βάλτε λίγο βρεφικό λαδάκι για μασάζ, αγγίξτε απαλά την κοιλιά του μωρού σας και κινήστε τα δάχτυλα σας με τη φορά που έχουν οι δείκτες του ρολογιού.

Ξαπλώστε το μωρό σας, απλώστε λίγη κρέμα στον ποπό του για να μαλακώσει το δέρμα του και να προλάβετε τους ερεθισμούς. Κινείστε τα πόδια του μωρού σας με κυκλικές κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης