Το παραμύθι της Γιάλοβας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 08:36
Το παραμύθι της Γιάλοβας

«Έχεις διαβάσει το Παραμύθι της Γιάλοβας; Σίγουρα όχι, γιατί δε γράφτηκε ακόμα! Και τα χιλιάδες πουλιά της λιμνοθάλασσας Γιάλοβα περιμένουν να το γράψεις εσύ!»

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Navarino Foundation, με την υποστήριξη της BirdLife International, προκηρύσσουν Παιδικό Διαγωνισμό Παραμυθιού με θέμα: «Το Παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής της λιμνοθάλασσας Γιάλοβα στην Πύλο της Μεσσηνίας, περιοχή που περιλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, λόγω της σημαντικότητάς της για την άγρια φύση. Επιπλέον, ο διαγωνισμός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των παιδιών μέσα από τη δημιουργική δραστηριότητα συγγραφής και εικονογράφησης παραμυθιού με τη χρήση πραγματικών περιβαλλοντικών δεδομένων.

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων στην πρώτη φάση γίνεται με ηλεκτρονική αποστολή στη διεύθυνση info@navarinotale.com μέχρι και την Τετάρτη 20 Απριλίου και στη  δεύτερη φάση γίνεται ταχυδρομικά μέχρι και την Τρίτη 31 Μαΐου.

Ως ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ορίζεται η 10η Ιουνίου.

Παιδιά ηλικίας 10 έως 13 χρόνων μπορούν να μάθουν για τη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, να βρουν πληροφορίες, τους όρους συμμετοχής, όπως και τα βραβεία του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα: www.navarinotale.com.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 08:36