Το σχήμα της κοιλιάς προβλέπει τελικά το φύλο του μωρού;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, 13:30
Το σχήμα της κοιλιάς προβλέπει τελικά το φύλο του μωρού;
Η επικρατούσα θεωρία είναι ότι εάν η κοιλιά είναι φουσκωμένη σχετικά ψηλά το μωρό θα είναι κορίτσι, ενώ αντίθετα εάν το μωρό βρίσκεται πιο χαμηλά στη μήτρα θα είναι αγόρι. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο! Υπάρχει κάποια επιστημονική βάση που να υποδεικνύει πού προτιμούν να «εγκαθίστανται» τα κορίτσια και πού τα αγόρια έμβρυα;

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess (BIDMC), εκπαιδευτικό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, πρόκειται σαφώς για μύθο, ο οποίος ξεκίνησε από την αρχαία Αγγλία. Η δοξασία ξεκίνησε να διαδίδεται από τότε και έχει φτάσει μέχρι τις μέρες μας. Μια παραλλαγή της θεωρίας αυτής λέει ότι εάν όλο το βάρος που παίρνει η εγκυμονούσα εστιάζεται στην κοιλιά το μωρό θα είναι αγόρι, ενώ αν το βάρος είναι ίσα κατανεμημένα στο σώμα το μωρό θα είναι κορίτσι.

Οι επιστήμονες έχουν κάνει προσπάθειες να αποδείξουν ότι καμία από τις θεωρίες αυτές δεν ισχύει και ότι οι εξελιγμένες μέθοδοι απεικόνισης είναι ο μόνος τρόπος να προβλεφθεί το φύλο του μωρού.

Ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins πραγματοποίησαν μελέτη στην οποία συμμετείχαν 104 γυναίκες, καμία από τις οποίες δεν γνώριζε το φύλο του μωρού που θα φέρει στον κόσμο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση ανάμεσα στο φύλο του μωρού και το σχήμα της κοιλιάς της γυναίκας αλλά ούτε και με το πόσο έντονη είναι η πρωινή ναυτία. Δεν παρατήρησαν επίσης κάποια σχέση ανάμεσα στο φύλο του μωρού που αναμένεται να έρθει στον κόσμο και το φύλο του μωρού από προηγούμενη εγκυμοσύνη. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Birth.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, 13:32