Η παιδευτική αξία του βιβλίου είναι τεράστια και αναμφισβήτητη. Από ’ τη στιγμή που το παιδί έχει ικανότητα να κρατά πράγματα, το ενθαρρύνουμε να επιλέξει τα βιβλία που θα καλύψουν και θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του για περιέργεια, για ανακάλυψη κ.ά.

Ευτυχώς στην εποχή μας η πρώτη επαφή του παιδιού με το βιβλίο γίνεται από πάρα πολύ νωρίς, συνήθως, από την βρεφική ηλικία με τα πάνινα και τα «πλαστικά βιβλία» που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνες κατά καιρούς δείχνουν πως τα παιδιά των οποίων οι γονείς διάβαζαν βιβλία ή έδιναν πολλές ευκαιρίες στα παιδιά τους για διάβασμα, επισκέπτονταν μαζί τους βιβλιοθήκες και δανείζονταν από αυτές, απόκτησαν πολλές αναγνωστικές εμπειρίες που τα βοήθησαν στο σχολείο καθώς πολλά από αυτά, είχαν μάθει να διαβάζουν και να γράφουν πριν την είσοδό τους στο σχολείο, χωρίς να υπάρχει πρόθεση να διδάξουν οι γονείς οι ίδιοι, γραφή και ανάγνωση.

Για να διαλέξετε ένα καλό βιβλίο για διάβασμα θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως οι ιστορίες των βιβλίων που επιλέγετε θα πρέπει να είναι κατάλληλες για την ηλικία του παιδιού. Προσέξτε στο εξώφυλλο των παιδικών βιβλίων να γράφεται η ηλικία του παιδιού που προορίζεται. Οι εικόνες θα πρέπει να είναι ευδιάκριτες και να μην υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα πάνω σε μια σελίδα. Οι ιστορίες και τα παραμύθια θα πρέπει να είναι διασκεδαστικές και παράλληλα να βοηθούν το παιδί σας στο να εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του με καινούριες λέξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης