Συνήθως μετά από ένα κρυολόγημα ή γρίπη μπορεί να εμφανιστεί οξύς βήχας στα παιδιά, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρεις εβδομάδες. Αν συνεχιστεί, όμως, για περισσότερες ημέρες, τότε μπορεί να έχουν αναπτυχθεί σοβαρότερες παθήσεις, όπως πνευμονία, άσθμα, ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα ή να υπάρχει κάποια αλλεργία.

Για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό, όταν ο βήχας προέρχεται από απλό κρυολόγημα, θα πρέπει τα παιδιά να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού, χυμών αλλά και να πίνουν ροφήματα, όπως τσάι, για την αποβολή των βλεννών. Σε αυτή την περίπτωση, ο βήχας θα υποχωρήσει μαζί με το κρυολόγημα. Αν όμως ο βήχας εμφανίζεται τα βράδια, χωρίς το παιδάκι να είναι κρυωμένο, αυτό μπορεί να είναι σημάδι αλλεργίας. Αν διαπιστώσετε πρόβλημα αλλεργίας, θα πρέπει να αποφύγετε τα συνθετικά υλικά στο δωμάτιο του παιδιού, τις μάλλινες κουβέρτες, τα παιχνίδια από μαλλί και να αερίζετε καθημερινά το δωμάτιο και τα σκεπάσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο σας, ειδικά αν ο βήχας επιμένει, συνοδεύεται με πυρετό, δύσπνοια, εμετό, κοιλιακό ή θωρακικό πόνο και εμφανίζεται συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης