Βοηθήστε το παιδί να αποκτήσει φίλους

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, 10:38
Βοηθήστε το παιδί να αποκτήσει φίλους

Η φιλία είναι σημαντική για το παιδί και άκρως χρήσιμη για την κοινωνικοποίησή του. Κι αν σε μεγάλο βαθμό εκείνο καθορίζει τις εξελίξεις, υπάρχουν τρόποι να το βοηθήσετε να αντιμετωπίσει τυχόν δυσκολίες στο κομμάτι αυτό.

Εκτός από το σχολείο, που εκ των πραγμάτων παρέχονται ευκαιρίες στο παιδί να κάνει φίλους, φροντίστε να το φέρνετε σε επαφή με άλλα παιδάκια σε παιδότοπους, πάρκα και σε άλλες οικογενειακές, κοινωνικές εκδηλώσεις για να έχει περισσότερες επιλογές. Πάντοτε πρέπει να αφήνετε στο παιδί το δικαίωμα να αποφασίσει μόνο του με ποια παιδάκια θα κάνει παρέα. Δεν πρέπει να το κατευθύνετε άμεσα ή έμμεσα στις επιλογές του, ούτε να επικρίνετε όσες διαφωνείτε. Μεγαλώστε το παιδί σας με τέτοιον τρόπο που να έχει καλή εικόνα για τον εαυτό του και να μη φοβάται να έρθει σε επαφή με κόσμο.

Αν είναι ντροπαλό, ενθαρρύνετέ το να ανοίξει κουβέντα, να προσκαλέσει σε παιχνίδι ή να εκδηλώσει με όποιον τρόπο του βγαίνει τη συμπάθειά του σε άλλα παιδάκια. Φυσικά θα πρέπει να του δώσετε το χρόνο του και να μην το πιέσετε να ανοιχτεί αν δεν το νιώθει. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να μιλήσετε με τη δασκάλα του παιδιού για να σας αναφέρει πώς κινείται το παιδί στο σχολείο ως προς τις συναναστροφές του και αν έχει παρατηρήσει να το ενοχλούν κάποια παιδάκια.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr...

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019, 10:38