Μας το ζητήσατε και το έχετε…
Αχ αυτά τα σουτζουκάκια…
Αν και μοιάζουν στα μπιφτέκια, τουλάχιστον στον όγκο γιατί στο σχήμα και στα υλικά διαφέρουν, είναι τελείως ανατολίτικο φαγητό.
Λίγο το σκόρδο, λίγο το κύμινο σαν να βρίσκεσαι σε σαράι!
Μην τα σερβίρετε σκέτα λες κι έχουμε πόλεμο! Φτιάξτε κι ένα πιλαφάκι να πέσει από πάνω η σάλτσα να γίνει χαμός!
Ξεκινήστε τις σημειώσεις λοιπόν.
Υλικά:
500 gr κιμά (μοσχαρίσιο)
2 φέτες ψίχα μουσκεμένη
3 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Και φυσικά κύμινο
Για τη σάλτσα:
2 φρέσκες ντομάτες
1 κουταλιά σάλτσα πελτέ
1 ποτήρι του κρασιού νερό
Και λίγο αλατάκι.
Λάδι για το τηγάνισμα
Σε μια λεκάνη βάζετε τα υλικά για τα σουτζουκάκια. Τα πλάθετε κάμποση ώρα και μετά τους δίνετε μακρόστενο σχήμα. Μη βάλετε το σκόρδο όπως είναι. Το λιώνουμε πρώτα!
Βάζετε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και προσθέτετε τα σουτζουκάκια. Τα αφήνετε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και μετά τα βάζετε σε πιάτο με χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάστε τη σάλτσα την οποία αφήνετε για 20 λεπτά μέχρι να βράσει και να «δέσει».
Βγάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και βάζετε μέσα τα σουτζουκάκια και τα ξαναβάζετε στο «μάτι» της κουζίνας. Έτσι σουτζουκάκια και σάλτσα γίνονται ένα μέσα στο επόμενο μισάωρο.
Το φοβερό φαγητό είναι έτοιμο προς κατανάλωση!
Μη ξεχάσετε το πιλάφι κυρίες μου και το φάνε ξεροσφύρι και τους κάτσει το σκορδάκι στο λαρύγγι!
Καλή –σίγουρη- επιτυχία!