Τα μακαρόνια τα λατρεύουμε όλοι, κυρίως τα παιδιά αφού είναι ένα πολύ εύκολο και εύγεστο πιάτο. Προσθέτουμε λοιπόν και το σολομό με τις ευεργετικές του ιδιότητες για ένα υγιές δέρμα και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα κι έτσι η τροφή μας αποκτά τεράστια διατροφική αξία. Έδεσε το φαγητό…
Για τα υλικά μας θα χρειαστούμε:
1 πακέτο πράσινες ταλιατέλες
Σολομό καπνιστό σε μικρά κομμάτια
Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγη σάλτσα ντομάτας
Λίγη κρέμα γάλακτος
1-2κσ λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Τριμμένη παρμεζάνα ή ό,τι άλλο τυρί σας αρέσει.
Παρασκευή φαγητού:
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σολομό. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε σιγά- σιγά τη φωτιά.
Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες, τις σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ντομάτα στο σολομό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Βάζουμε τις ταλιατέλες στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και το μαϊντανό κατά το σερβίρισμα.
Θα γλύφετε όχι μόνο το πιάτο αλλά και τα δάχτυλά σας… Καλή επιτυχία!