Συνάντηση με 100 νέους της ελληνικής διασποράς που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» είχε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου ο υφυπουργός εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης.

Οι νέοι που προέρχονται κυρίως από τη διασπορά της Λατινικής Αμερικής αλλά και την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Ζιμπάμπουε και φιλοξενούνται στην Αθήνα από την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, υποδέχθηκαν με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς τον κ. Κασσίμη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μεγάλη μου χαρά που μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών ελληνικής καταγωγής από το Νότιο Ημισφαίριο φέτος θα έχουμε για τρεις εβδομάδες εδώ, 100 παιδιά από 13 χώρες», δήλωσε ο υφυπουργός εξωτερικών και συμπλήρωσε, «είναι εντυπωσιακό ότι τα παιδιά αυτά βρίσκονται εδώ μόλις τρεις ημέρες και έχουν αρχίσει να χορεύουν ελληνικά, σε λίγο θα αρχίσουν να τραγουδούν και ελληνικά και είμαι σίγουρος ότι θα φύγουν με τις βαλίτσες τους γεμάτες Ελλάδα, πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Οι νέοι, μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και ηλικίας από 18 έως 25 ετών, θα παραμείνουν στη χώρα μας μέχρι το τέλος του μήνα και θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν αρχαιολογικού χώρους, όπως οι Δελφοί και η Αρχαία Ολυμπία, αρκετά μουσεία, τη Βουλή των Ελλήνων αλλά και να γνωριστούν με πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους νέων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης