Στους Βαλαάδες της Καππαδοκίας και στον εκλιπόντα  Πρόεδρο της Κύπρου, Τάσσο Παπαδόπουλο, είναι αφιερωμένο το 10ο τεύχος του περιοδικού Global Hellenism, το οποίο εκδίδεται από την Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού (Ε.Μ.Κ.Α.Ε) και διανέμεται σε περισσότερες από 40 χώρες όπου ζει και δραστηριοποιείται ο ελληνισμός.

Μετά την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και την Ίμβρο, το περιοδικό Global Hellenism, μας γνωρίζει με τους «Βαλαάδες» της Καππαδοκίας. Οι «Βαλαάδες», Ελληνόφωνοι Μουσουλμάνοι της Δυτικής Μακεδονίας, βρήκαν καταφύγιο στις αλησμόνητες πατρίδες της Καππαδοκίας. Στα Τύανα, μάλιστα, την «Μικρή Πόλη» της Καππαδοκίας, μιλούν ακόμη Ελληνικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναγνώστες του περιοδικού στο τεύχος Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2008 έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν μεταξύ άλλων, ένα μικρό αφιέρωμα στον τέως Πρόεδρο της Κύπρου, Τάσσο Παπαδόπουλο, την πρόταση του εκδότη του Global Hellenism Δρ. Κώστα  Πασχαλίδη για τη δημιουργία Μητρώου Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για το Συνέδριο Ελληνικής Γλώσσας που διοργανώθηκε στο Κάϊρο, για τους Ομογενείς που βρίσκονται στο πλευρό του Ομπάμα, για τις δραστηριότητες του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα», αλλά και για τα δίκτυα νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Στη στήλη του περιοδικού, «Πορτραίτα» φιλοξενείται ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης