Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 το ημερήσιο Ελληνορθόδοξο Σχολείο της Μεταμόρφωσης καλωσόρισε μαθητές, μαθήτριες και τις οικογένειές τους στο νέο σχολικό έτος. Καλωσόρισε νέους και παλιούς μαθητές στο διευρυμένο, μετά την επέκταση που έγινε, κτηριακό συγκρότημα. Το νέο κτήριο είναι θαυμάσιο. Πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε και εφέτος. Τριακόσιοι (300) μαθητές και μαθήτριες θα φοιτήσουν στο σχολικό έτος 2018-2019. Αυτό δείχνει ότι όλο και περισσότεροι γονείς και κηδεμόνες επενδύουν στην ελληνορθόδοξη εκπαίδευση.

Η χρονιά άρχισε με την τέλεση του αγιασμού από τον π. Ιγνάτιο Δελλή. Το γυμναστήριο του σχολείου ήταν κατάμεστο από μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς. Όλοι παρακολουθούσαν και συμμετείχαν προσευχόμενοι και ψάλλοντας. Μετά την τέλεση του αγιασμού ο π. Ιγνάτιος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του απουσιάζοντος Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τορόντο κ. Σωτήριου, ευχήθηκε σε όλους καλή κι ευλογημένη χρονιά με υγεία, χαρά και πρόοδο. Όλοι πέρασαν και ασπάστηκαν τον Τίμιο Σταυρό και έλαβαν την ευλογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το ημερήσιο Ελληνορθόδοξο Σχολείο της Μεταμόρφωσης είναι εφάμιλλο των καλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Οντάριο. Το άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, οι άριστες σχολικές του εγκαταστάσεις, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, το επιστημονικό εργαστήριο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, το ασφαλές περιβάλλον, η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, των ελληνικών παραδόσεων και κυρίως της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης καθιστούν το σχολείο μοναδικό στο είδος του. Όλα αυτά εξασφαλίζουν στα παιδιά μας μια επιτυχημένη και λαμπρή σταδιοδρομία.

Με πληροφορίες από Toronto Metropolis

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης