Στα μέσα Αυγούστου, ο Αλέξανδρος Καθάρειος αποσύρεται από τη SBS, ύστερα από μια αδιάκοπη παρουσία 36 ολόκληρων χρόνων, κατά τα οποία ενημερώνει την ομογένεια μέσα από το ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα της κρατικής Special Broadcasting Service, του οποίου για 34 έτη είναι επικεφαλής.

Ο Αλέξανδρος Καθάρειος γεννήθηκε στο Δερβένι της Κορινθίας πριν από 70 χρόνια. Μετανάστευσε στην Αυστραλία κατά το τέλος του 1968. Εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Σύδνεϋ και μπήκε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας, το σημερινό UTS, όπου παρακολούθησε μαθήματα ηλεκτρολογίας, ενώ παράλληλα άρχισε εργασία με την εταιρεία Rank Xerox.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 9 Ιουνίου του 1975, ο τότε δημοσιογράφος (και μετέπειτα γερουσιαστής της Νέας Νότιας Ουαλίας) Δημήτριος Καλδής – που πήρε από το Αυστραλιανό κράτος την άδεια λειτουργίας του Πολυεθνικού Ραδιοφωνικού Σταθμού 2ΕΑ (μετέπειτα έγινε Ραδιοφωνία SBS) – πλησίασε τον Αλέξανδρο Καθάρειο και του ζήτησε να αναλάβει εργασία στον εν λόγω σταθμό.

Μετά την παρέλευση δύο ετών και έπειτα από την εκλογή του Δημήτρη Καλδή στην Άνω Βουλή Νέας Νότιας Ουαλίας, ο Καθάρειος επελέγη συντονιστής και διευθυντής των Ελληνικών Προγραμμάτων της Ραδιοφωνίας SBS, πόστο το οποίο κατέχει από το 1977 μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της εξελικτικής πορείας του 2ΕΑ σε SBS Radio και τελικά σε ALC Radio, ο Αλέξανδρος Καθάρειος ανέλαβε σημαντικές θέσεις, αλλά και αξιοσημείωτη μετεκπαίδευση στον τομέα της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και εκφώνησης, όχι μόνον εντός της SBS αλλά και στην περίφημη κρατική Αυστραλιανή Σχολή Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, όπου παρακολούθησε για έναν χρόνο εντατικά μαθήματα ραδιοφωνικής δημοσιογραφίας και αποφοίτησε επιτυχώς με το ανάλογο πτυχίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως επικεφαλής των ελληνικών προγραμμάτων ο Αλέξανδρος Καθάρειος είχε μια επιτυχή σταδιοδρομία και πρόοδο, διευθύνοντας και τα δύο κέντρα παραγωγής Ελληνικών Προγραμμάτων σε Σύδνεϋ και Μελβούρνη, μεταβαίνοντας κατά καιρούς στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αυστραλίας για εκπομπές παροικιακού και εθνικού περιεχομένου, καλλιεργώντας με επιτυχία την επαφή ακροατών και SBS.

Για τη συμβολή του στον τομέα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και δημοσιογραφίας και για το επαγγελματικό του ήθος, ο Αλέξανδρος Καθάρειος έλαβε την αναγνώριση που του άξιζε από οργανώσεις στην Αυστραλία και στο εξωτερικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης