Αλβανία: Η απάντηση του Ντούλε στις δηλώσεις Ράμα για την ελληνική μειονότητα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, 22:28
Αλβανία: Η απάντηση του Ντούλε στις δηλώσεις Ράμα για την ελληνική μειονότητα
O πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής, Βαγγέλης Ντούλες, σχολίασε τη δήλωση του πρωθυπουργού Ράμα, ότι «...στη Αλβανία, υπάρχει μια ελληνική μειονότητα που δεν αισθάνεται απολύτως καμία διάκριση, σε σχέση με τους υπόλοιπους Αλβανούς πολίτες και γι 'αυτό πρέπει να είμαστε υπερήφανοι».

Ο κ. Ντούλες, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Tonight» στο τηλεοπτικό κανάλι Ora News, δήλωσε ότι «ο Ράμα δεν μπορεί να προσποιείται ότι είναι ένα παράδειγμα στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ώρα που η Αλβανία είναι η μόνη χώρα που ακόμα δεν έχει σαφή στατιστικά στοιχεία για τις μειονότητες, που είναι η βάση του ζητήματος του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων σε μια χώρα».

«Υπάρχει έλλειψη ενός ειδικού νόμου για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, και η Αλβανία θα πρέπει να το εγκρίνει το συντομότερο» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, ενώ κατέληξε τονίζοντας:

«Πώς μπορεί να επιδιώκεις να είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας που σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων και να είσαι το παράδειγμα σε αυτή την κατεύθυνση, την στιγμή που δεν έχεις κάνει το άλφα. Στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις δεν υπάρχει ούτε ένας αξιωματικός μέλος των εθνοτικών μειονοτήτων, στα σώματα ασφαλείας για χρόνια μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, στο διπλωματικό σώμα και στο δικαστικό σύστημα η ίδια κατάσταση».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, 22:31