Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, γενικός διευθυντής της «Αποστολής», έκανε δήλωση για τον Μιχαήλ Τζαχάρη, επιφανή επιχειρηματία της ομογένειας στις ΗΠΑ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών. 

Αναλυτικά η δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μεγάλη Οικογένεια της «Αποστολής» θρηνεί την απώλεια του Μιχαήλ Τζαχάρη (Michael Jaharis), επιφανούς Ομογενούς επιχειρηματία από τις Η.Π.Α.

Από την αρχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο αείμνηστος Τζαχάρης υπήρξε αρωγός και συμπαραστάτης του έργου της «Αποστολής», στηρίζοντας γενναιόδωρα τα προγράμματα και τις δράσεις του Φιλανθρωπικού μας Οργανισμού για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την Πατρίδα μας.

Η «Αποστολή» εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά της στη Σύζυγο και Οικογένεια του εκλιπόντος Μεγάλου Ευεργέτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του και του φωτεινού παραδείγματος του Μιχαήλ Τζαχάρη, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός θα τελέσει Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, ενώ θα αποδώσει το όνομά του σε Κέντρο Φροντίδος Παιδιού, το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει προσεχώς σε περιοχή της Αττικής.

Ο Ελληνισμός απώλεσε έναν Μεγάλο Έλληνα, έναν θερμό Πατριώτη, η δε «Αποστολή» έναν θερμό Συμπαραστάτη και Συνοδοιπόρο. Αιωνία του η μνήμη.

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ομογενούς Ευεργέτου Μιχαήλ Τζαχάρη τελέσθηκε σήμερα το πρωί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο, κατόπιν παρακλήσεως του Γενικού Διευθυντού της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα και του Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου, Εκτελεστικού Διευθυντού και Διευθύνοντος Συμβούλου του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού, International Orthodox Christian Charities, IOCC, οι οποίοι επισκέπτονται το Νησί με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Επείγουσας Υποδοχής και Φροντίδος Προσφύγων (‘hotspot’), που ανέβαλε να διαχειρισθεί η «Αποστολή».

Ο Μιχαήλ Τζαχάρης, Ομογενής επιχειρηματίας στις Η.Π.Α., υπήρξε γενναιόδωρος χορηγός σημαντικών προγραμμάτων και δράσεων της «Αποστολής» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως, που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης