Διάλεξη με θέμα «Μια εφεύρεση πιο σημαντική από τη δημοκρατία: Ευμενίδες του Αισχύλου» πρόκειται να δώσει ο Δημήτρης Βαρδουλάκης από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στo πλαίσιo των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Η διάλεξη θα δοθεί στην αίθουσα της Φιλανθρωπικής Αδελφότητας Ιθακήσιων στις 7 το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τραγωδία «Ευμενίδες» του Αισχύλου αποτελεί το τρίτο έργο της «Ορέστειας», της μοναδικής σωζόμενης αρχαίας τριλογίας. Στο έργο του αυτό, ο Αισχύλος καταφέρνει να μετατρέψει την φυσιογνωμία των Ερινύων που ήταν θεότητες τρομερές και εκδικητικές και να τις κάνει πιο προσιτές στις εγκλήσεις του λαού (μιας και δίνει τη δυνατότητα μέσω έγκλησης να απευθυνθεί ο Ορέστης σε αυτές και να τις παρακαλέσει για επιείκεια) και κατ’ επέκταση σε μια «δημοκρατική» λύση του μύθου.

Ο Δημήτρης Βαρδουλάκης προεδρεύει στο Philosophy Research Initiative, του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϊ. Στα δημοσιευμένα έργα του περιλαμβάνονται τα βιβλία «The Doppelgänger» (2010) και «Sovereignty and its Other» (2013),

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης