Για την Κύπρο και το Κυπριακό πρόκειται να μιλήσει η Δρ. Χρυστάλλα Υακίνθου, σε διάλεξη που θα δώσει την Πέμπτη 26 Μαϊου 2016, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Στη διάλεξη θα εξετασθούν προβλήματα«σχεδιασμού» ειρηνευτικών σχεδίων για διαιρεμένες κοινωνίες με επίκεντρο το Κυπριακό. Δεν θασυζητηθούν μόνο οι προκλήσεις που συνδέονται με τις προσπάθειες επίλυσης διενέξεων, αλλά και ο σημαντικός ρόλος της μνήμης, του φόβου, και του παιχνιδιούτης ελπίδαςστην οικοδόμηση της ειρήνης, καθώς και ο ρόλος των στοιχείων αυτών στην επίλυση του Κυπριακού. Στη διάλεξη, ηΔρΥακίνθου θα εξετάσει το γεγονός ότι οι πολιτικές ρυθμίσεις δεν είναι μόνο αποτέλεσμα καλού σχεδιασμού, αλλά απαιτούνται σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων και των ηγετών τους, καθώς και μεταξύ των κοινοτήτων και τουμέλλοντός τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΔρΧρυστάλλαΥακίνθου εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμστο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Μελετών και στο Ινστιτούτο Συγκρούσεων, Συνεργασίας και Ασφάλειας. Η εργασία της επικεντρώνεται στην μεταβατική δικαιοσύνη, κατανομή εξουσίας, καιαντιμετώπισηδιενέξεων. Έγραψε, ερεύνησε, και εργάστηκε ως ασκούμενη στην Κύπροκατά την τελευταία δεκαετία. Στις εκδόσεις της περιλαμβάνονταιπολλές εργασίες για την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου και του βιβλίου «Political Settlements in DividedSocieties: Consociationalism and Cyprus». Έχει παγκόσμια εμπειρία σε θέματα δικαιοσύνης και ως ακαδημαϊκός έχει άμεση εμπειρία για την Κύπρο, τον Λίβανο, την Κένυα, την Τυνησία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Πότε: Πέμπτη, 26 Μαϊου 2016, 7:00μμ
Πού: Ελληνικό Κέντρο, Mezzanine, 168 LonsdaleStreet, Μελβούρνη
Είσοδος: Ελεύθερη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης