Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για τον Νίκο Καζαντζάκη και το έργο του «Ασκητική» πρόκειται να δώσει ο Howard F. Dossor, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στο Ελληνικό Κέντρο, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει τα τελευταία έξι χρόνια η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Ο Howard F. Dossor δίδαξε σε σχολεία και στο Κέντρο Γλωσσών του Πανεπιστημίου La Trobe, ενώ διορίστηκε γραμματέας στο VictoriaUniversity. Μετά τη συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε με τη φιλοσοφία και ιδιαίτερα με το έργο του φιλόσοφου και λογοτέχνη ColinWilsonκαι επιμελήθηκε την έκδοση με κείμενά του «TheBicameralCritic» (Ashgrove, Bath, 1985) πριν να ολοκληρώσει μια λεπτομερέστερη μελέτη με τίτλο«Colin Wilson: The Man and His Mind» (Element, Shaftesbury, 1990, μια μελέτη που ο ίδιος ο Wilson τη θεωρεί ως την καλύτερη ερμηνεία του έργου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γνωριμία του με τον Καζαντζάκη έγινε το 1956, με τον «Ζορμπά τον Ελληνα». Μελέτησε εκτενώς το έργο του Καζαντζάκη και έχει δώσει πολλές διαλέξεις κυρίως στην “ExistantialistSociety”, στο πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας και στη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στην Αγγλία. Hμελέτητου «The Existential Theology of Nikos Kazantzakis» δημοσιεύθηκε το 2001.

Πότε: Πέμπτη 2 Ιουνίου2016, 7:00μμ
Πού:ΕλληνικόΚέντρο, Mezzanine, 168 Lonsdale Street, Μελβούρνη
Χορηγοί: Χρήστος Φίφης, Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου–Παράρτημα Μελβούρνης.

Ο Λόρδος Βύρωνας και η Ελληνική Επανάσταση

Διάλεξη για το Λόρδο Βύρωνα και την Ελληνική Επανάσταση πρόκειται να δώσει ο καθηγητής Ουίλιαμ Κρίστι από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αυστραλίας, την Πέμπτη 9 Ιουνίου του 2016, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρονται για έκτη συνεχή χρονιά από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Ο καθηγητής Κρίστι θα αναφερθεί στην ιστορία του Λόρδου Βύρωνα και στη συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, για την οποία και τιμήθηκε από το νεοϊδρυθέν ελληνικό κράτος, καθώς και στις σχέσεις του με τις διάφορες φατρίες του ελληνικού επαναστατικού στρατού κατά τα τελευταία του χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής Κρίστι είναι επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας(ANU), συνεργάτης της Αυστραλιανής Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Σπουδών και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ρομαντικών Σπουδών Αυστραλίας-Ασίας (RSAA). Με πτυχία από το Σίδνεϊ και την Οξφόρδη, διετέλεσε καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ πριν από το διορισμό του στο ANU πέρυσι. Στιςδημοσιεύσειςτουπεριλαμβάνονται:Samuel Taylor Coleridge:A Literary Life (2006) – απέσπασε το βραβείο NSW Premier’s Biennial Prize for Literary Scholarship in 2008,The Edinburgh Review in the Literary Culture of Romantic Britain (2009), Dylan Thomas: A Literary Life (2014), καιThe Two Romanticisms, and Other Essays: Mystery and Imagination in Romantic Literature (2016).

Πότε: Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, 7:00μμ
Πού: ΕλληνικόΚέντρο, Mezzanine, 168 Lonsdale Street, Μελβούρνη
Χορηγοί: ΘεόδωροςΣκλάβοςκαιΟικογένειαστημνήμητηςΕλένηςΣκλάβου, Λούης και Εφη Σγαρδέλη, και Ευστρατία Παπαδοπούλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης