"Έφυγε" ο Κολοκοτρώνης της Νέας Υόρκης

"Έφυγε" ο Κολοκοτρώνης της Νέας Υόρκης
Έφυγε από την ζωή ο Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο γνωστός «Κολοκοτρώνης», που πάνω στο άλογό του, με την παραδοσιακή του στολή, την περικεφαλαία και το γιαταγάνι του, έδινε κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου το «παρών» στην εθνική μας Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο. Ο Τάκης Νικολόπουλος έφυγε πρόωρα από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 56 ετών, στο διαμέρισμά του στην Σπάρτη, όπου βρισκόταν τις τελευταίες μέρες για σύντομη επίσκεψη.

Ο Παναγιώτης Νικολόπουλος γεννήθηκε το 1954 στη Λογγάστρα Λακωνίας, φοίτησε στο Γυμνάσιο της Σπάρτης και σε νεαρή ηλικία μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε και διέπρεψε επαγγελματικά στο χώρο των εστιατορίων. Ηταν απόγονος του καπετάν Αντώνη Νικολόπουλου, οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821, τον οποίο ο στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του αποκαλεί διδάσκαλο εαυτού.

Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Συλλόγου Λογγάστρας Λακωνίας. Το 2005 εξελέγη Υπατος Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ- Καναδά, την οποία είχε υπηρετήσει στο παρλεθόν και για πολλά χρόνια ως Αντιπρόεδρος και Κυβερνήτης Ανατολικών Περιφερειών. Τιμώντας και την αρκαδική του καταγωγή, ήταν, επίσης, μέλος του ιστορικού αρκαδικού συλλόγου «Γέρος του Μοριά». Εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στις εκλογές του 2008 και συμμετείχε ενεργά στην προώθηση του ετήσιου λαχείου για την παρέλαση.

Ηταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Ζωοδόχου Πηγής του Μπρονξ, όπου και έμενε. Έγινε γνωστός στην Ομογένεια ως «Κολοκοτρώνης», αφού συνήθιζε να συμμετέχει έφιππος με την παραδοσιακή στολή και περικεφαλαία και με το περιποιημένο μακρύ μουστάκι του, στην ετήσια παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν.

Οπως ο ίδιος είχε τονίσει παλαιότερα σε δηλώσεις του στη GreekNews, ξεκίνησε βασισμένος σε μια ιδέα του πρώην προέδρου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Χρήστου Βουρνά, «όταν το 1997 δεν ήρθαν οι Εύζωνες στην Παρέλαση, οπότε σκεφτήκαμε να κάνουμε αναπαράσταση του ήρωα του 1821, του μεγάλου στρατηλάτη Κολοκοτρώνη.»

Νυμφευμένος με την Αννα Νικολοπούλου είχε τρία παιδιά τα οποία αγαπούσε πολύ και φρόντιζε να τους μεταδώσει την αγάπη του για την Ελλάδα και κάθετι ελληνικό. Την 23χρονη Ελένη, η οποία τελειώνει φέτος το πανεπιστήμιο, τον 19χρονο Γιάννη ο οποίος επίσης φοιτά στο πανεπιστήμιο και την 15χρονη Μαρία, η οποία είναι μαθήτρια Λυκείου.

πηγή: www.greekenewsonline.com

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 10:01