Απεβίωσε την Δευτέρα το βράδυ σε ηλικία 56 ετών στο νοσοκομείο King’s του Λονδίνου ο πρέσβης Σταύρος Επαμεινώνδας, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αποδήμων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Την Κυριακή εισήλθε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εγχείρηση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γραπτή του δήλωση ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) αναφέρει, «Ο ξαφνικός θάνατος του Πρέσβη Σταύρου Επαμεινώνδα, Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Αποδήμων στο Υπουργείο Εξωτερικών, προκάλεσε βαθιά λύπη και πόνο σε όλους μας»

«Όσοι από εμάς τον γνωρίζαμε πάντοτε εντυπωσιαζόμασταν από το πάθος, την αφοσίωση και τη δέσμευσή του στην υπόθεση της Κύπρου», αναφέρει ο κ. Κρίστοφερ.

Τη βαθιά τους θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Σταύρου Επαμεινώνδα, εκφράζουν οι ηγεσίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων και της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή τους, η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία και η ΠΟΜΑΚ αναφέρουν ότι «με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον ξαφνικό και απροσδόκητο θάνατο του αγαπητού μας φίλου και στενού συνεργάτη, Πρέσβη Σταύρου Επαμεινώνδα, Διευθυντή της Υπηρεσίας Αποδήμων, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο King’s College Hospital του Νοτίου Λονδίνου, όπου μεταφέρθηκε την Κυριακή το πρωί για θεραπεία. Στη σύζυγό του Χρυσάνθη και τις δυο του θυγατέρες, Νικολέτα και Θεοδώρα, απευθύνουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια»

Την οδύνη του εξέφρασε προς την οικογένεια του εκλιπόντος και ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, «τα αισθήματά μας είναι αισθήματα οδύνης και λύπης για τον απροσδόκητο θάνατο του αγαπητού σε όλους Πρέσβη Σταύρου Επαμεινώνδα, αγαπητού φίλου και συνεργάτη, με τον οποίο είχαμε μια ειλικρινή και αποτελεσματική συνεργασία τα τελευταία χρόνια». 

Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει σε ανακοίνωσή του τη βαθύτατη θλίψη του για τον απρόσμενο θάνατο του Πρέσβη Σταύρου Επαμεινώνδα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής και όλο το προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών εκφράζουν στην οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης