Με το καθιερωμένο της ελληνικό φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 11 – 13 Σεπτεμβρίου αποχαιρέτισε το καλοκαίρι η Κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Hicksville του Long Island.

Μπορεί ο καιρός να μην βοήθησε όσο έπρεπε τους διοργανωτές κατά την έναρξη του φεστιβάλ, το Σαββατοκύριακο, όμως χιλιάδες επισκεπτών ήρθαν στην Αγία Τριάδα για να γευθούν νοστιμότατες ελληνικές λιχουδιές και γλυκίσματα, υπό τους ήχους ζωντανής ελληνικής μουσικής από την ορχήστρα Acoustics.  Δεκάδες εθελοντές της Κοινότητας εργάστηκαν επί μέρες για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του φεστιβάλ. Πολύτιμη ήταν επίσης η παρουσία και η συνεισφορά των κυριών της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και του PTA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεολαία της κοινότητας έκανε και φέτος αισθητή την παρουσία της, ακόμη και μεταξύ των εθελοντών, στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα ότι η νέα γενιά συνεχίζει επάξια το έργο των μεγαλύτερων στην Κοινότητα, η οποία διανύει αισίως την τέταρτη δεκαετία από την ίδρυσή της.  Τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου απέσπασαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα παιδιά του χορευτικού «The Hellenic Dancers», τα οποία ντυμένα με τοπικές ενδυμασίες παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Ας σημειωθεί πως εδώ και 32 χρόνια το ελληνικό φεστιβάλ αποτελεί μια από τις βασικότερες εκδηλώσεις της Κοινότητας της Αγίας Τριάδας, μια σημαντική πηγή εσόδων, όπως άλλωστε και για κάθε ελληνορθόδοξη κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα λειτουργικά έξοδα, αλλά επίσης και μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει η ευρύτερη κοινότητα το ελληνικό στοιχείο, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης