Ερίζουν για επικήρυξη 1 εκατ. δολαρίων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010, 11:52
Ερίζουν για επικήρυξη 1 εκατ. δολαρίων
Έξι άτομα διεκδικούν το ένα εκατομμύριο δολάρια, το οποίο προσφέρει η πολιτεία της Βικτώριας, για να βρεθεί ο δολοφόνος της ομογενούς Μερσίνας Χαλβατζή.

Ανάμεσά τους και ο καταδικασθείς για διακίνηση ναρκωτικών δικηγόρος Άντριου Φρέιζερ, η μαρτυρία του οποίου ήταν καθοριστική για την καταδίκη σε ισόβια του κατά συρροή δολοφόνου Πίτερ Ντούπας.

Οι Αρχές της Βικτώριας θα περιμένουν 28 ημέρες, όταν θα λήξει η ημερομηνία υποβολής έφεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης εκ μέρους του Π. Ντούπας, πριν αποφασίσουν σε ποιους θα μοιράσουν το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η οικογένεια Χαλβατζή είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα ως το πώς θα μοιραστεί το ποσό.

«Ελπίζω, πάντως, κάποια από τα χρήματα να τα δώσουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς» είπε ο πατέρας του θύματος, Γιώργος Χαλβατζής.

Η Μερσίνα Χαλβατζή δολοφονήθηκε πριν από 13 χρόνια στο κοιμητήριο Φόκνερ της Μελβούρνης, όταν επισκέφθηκε τον τάφο της γιαγιάς της. Ο δολοφόνος της, Πίτερ Ντούπας, τον οποίο η δικαστής Χολιγουόρθ χαρακτήρισε «διαβολικό και ψυχοπαθή», καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ο ίδιος έχει καταδικαστεί άλλες δύο φορές σε ισόβια για τον θάνατο ακόμη δύο γυναικών και είναι ύποπτος για τον θάνατο άλλων τριών.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010, 11:52