Άγημα της Προεδρικής Φρουράς κατέφθασε στη Μελβούρνη, τη μεγαλύτερη «ελληνική» πληθυσμιακά πόλη εκτός συνόρων, για να συμμετάσχους στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Το άγημα θα συμετάσχει στην μεγάλη παρέλαση την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο η Ομογένεια, στο κέντρο της Αυστραλιανής μεγαλούπολης την Κυριακή 25 Μαρτίου, μπροστά από το μνημείο Πεσόντων, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Το εν λόγω μνημείο παραχωρείται ειδικά στους Έλληνες, σε αναγνώριση των κοινών αγώνων με τους Αυστραλούς στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το μεσημέρι της Πέμπτης, η κυβέρνηση της Bικτώρια, με εντολή του Πολιτειακού πρωθυπουργού κ. Daniel Andrews, προσκάλεσε τιμητικά το άγημα των Ελλήνων Ευζώνων να αναλάβει τη φύλαξη του Κοινοβουλίου, εκδήλωση που εντυπωσίασε τους εκατοντάδες επισκέπτες απ΄όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα, συγκίνησε βαθύτατα τους συγκεντρωμένους ομογενείς, οι οποίοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εκδήλωση που ακολούθησε στη συνέχεια εντός του κοινοβουλίου, Έλληνες και Αυστραλοί, αναφέρθηκαν σε σύντομες ομιλίες τους, στους ιδιαίτερους δεσμούς που συνδέουν τα δύο Έθνη αλλά και τους κοινούς αγώνες ενάντια σε κάθε ολοκληρωτισμό και επιβουλή.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Πολιτεία της Βικτώρια κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος παρέθεσε στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης δεξίωση προς τιμήν της Εθνικής επετείου, ενώ το άγημα των Ευζώνων θα συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων και επισκέψεων που έχει προγραμματίσει η ομογένεια τις επόμενες δύο ημέρες, με κορύφωση την Κυριακή με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Μελβούρνης.

Ιστορικό ντοκουμέντο: Αυστραλοί και Εύζωνες τον Απρίλιο του 19 41στην Ακρόπολη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης