Τον Χρυσό Αστέρα της Τιμής και της Φιλίας, ο οποίος αποτελεί την ανώτατη διάκριση της Ρωσίας και απονέμεται σε μεγάλες προσωπικότητες διεθνούς εμβελείας για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των εθνών, απένειμε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο ο Ρώσος Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Μπογκντάνωφ, κατ’ εντολή του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε με επισημότητα στην έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Έξαρχου της Ρωσικής Εκκλησίας στο Κάιρο αρχιμανδρίτη Λεωνίδα Γκορμπατσώφ και του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στην Αλεξάνδρεια κ. Ντιμίτρι Κοράκωφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραδίδοντας την ανώτατη διάκριση της χώρας του, ο Πρέσβης κ. Μπογκντάνωφ ανέφερε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος τιμά τον Σεπτό Προκαθήμενο του Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου για το μεγάλο ανθρωπιστικό και ιεραποστολικό του έργο, που συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην ανάπτυξη των χωρών της αφρικανικής ηπείρου, όσο και στην εμπέδωση της ειρηνικής συνύπαρξης και της φιλαδελφίας μεταξύ των λαών.

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τιμητική αυτή διάκριση, η οποία αποτελεί σταθμό πνευματικού ανεφοδιασμού και ενδυνάμωσης, όπως είπε.

Τέλος, ο κ.Πρέσβης προσκόμισε στον Μακαριότατο προσωπική συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Ρωσίας για τα 55α γενέθλιά του, στην οποία επαινεί την ποιμαντική του δραστηριότητα, που ενισχύει την προβολή της Ορθοδοξίας στην Αφρική και τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης