Πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας το έβδομο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, παρουσία της γραμματέως του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Όλγας Σαραντοπούλου.

Η κ. Σαραντοπούλου στον χαιρετισμό της εξήρε το ρόλο που επιτελούν οι ομοσπονδίες Ελλήνων στο εξωτερικό χαρακτηρίζοντάς τες ως την βασική μορφή οργάνωσης του απόδημου Ελληνισμού. Παράλληλα, επεσήμανε τη δυνατότητά τους να υποστηρίξουν σημαντικά ζητήματα της απανταχού ομογένειας, ενώ υπογράμμισε τη σημαντική βοήθεια που, τόσο οι ομοσπονδίες όσο και οι ελληνικές κοινότητες προσφέρουν στο Σ.Α.Ε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γραμματέας του Σ.Α.Ε. αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου,  της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, αλλά και στην δικτύωση των νέων ομογενών μεταξύ τους και με το μητροπολιτικό κέντρο, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο πρόγραμμα «Μητέρες του Απανταχού Ελληνισμού», το οποίο στοχεύει στην προσφορά ηθικής και υλικής στήριξης γυναικών ελληνικής καταγωγής που χρίζουν βοηθείας.

Κατά την ολιγοήμερη επίσκεψή της στην Ιταλία η κ. Σαραντοπούλου είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων της χώρας, ενώ συνοδευόμενη από τον  Συντονιστή του Συντονιστικού Συμβουλίου Ομοσπονδιών Ευρώπης και Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μπολόνια, Λεωνίδα Χατζή κατέθεσαν στεφάνι στο Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Ριτσιόνε, αποτίνοντας φόρο τιμής στην μνήμη των Ελλήνων πεσόντων της 3ης Ελληνικής Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας, κατά τη μάχη του Ρίμινι στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης