Την ένθερμη υποστήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, σχετικά με το Σκοπιανό.

«Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά ο Ραν, αναφερόμενος σε αντιδράσεις πολιτών καταγόμενων από την ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ραν εδώ και χρόνια υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο, προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας που κατάγονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ. Στο παρελθόν έχει πει ότι «η Μακεδονία είναι τόσο ελληνική όσο και η Ακρόπολη».

Μάλιστα, η εφημερίδα της Αδελαΐδας «The Advertiser» δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται σε ομιλία του Αυστραλού πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια των «Δημητρίων» (Ελληνικό Φεστιβάλ της Ν. Αυστραλίας), στην οποία ο Μάικ Ραν χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ως «υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο» και κατηγόρησε την ΠΓΔΜ ότι «κλέβει τον ελληνικό πολιτισμό».

Ο Μάικ Ραν αναθέρμανε την υπόσχεσή του στους ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρους του, ότι θα «συνεχίσει με συνέπεια και χωρίς περιστροφές να υποστηρίζει τον σκοπό τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η ομιλία προκάλεσε την παρέμβαση του Μετόντιγια Κολόσκι, προέδρου της αυτοαποκαλούμενης «Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς» (με έδρα την Ουάσιγκτον), ο οποίος συναντήθηκε στην Αδελαΐδα με τον Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Μάικλ Άτκινσον, και του επέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Μάικ Ραν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης