Η νέα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul συναντά την Ομογένεια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, 20:49
Η νέα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul συναντά την Ομογένεια

Αύριο ορκίζεται η Νέα κυβερνήτης της Νέα Υόρκης. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή εμβληματικού χαρακτήρα διότι θα είναι η πρώτη γυναίκα ως πρώτη κυρία της πιο σημαντικής πολιτείας των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά καθώς επισης είναι πολύ κοντά σε εμάς τους Έλληνες.

Η Πρώτη κυρία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, η νέα κυβερνήτης Kathy Hochul συναρπάζει με την απλότητα της στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μαζί με τον Ελληνα Michael Pitsinos ο οποίος την υποδέχθηκε με ομάδα γερουσιαστών και άλλων επιχειρηματιών σε ενα πολύ κλειστού κύκλου γευμα στα Χαμπτονς της Νέας Υόρκης.

«Θα κάνουμε σπουδαία πράγματα για την Ελληνική κοινότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώτη κυρία της Νέας Υόρκης. 

Δυο μόλις ημέρες πριν από την ορκωμοσία της νέας κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, που θα πάρει τη θέση του απερχόμενου Αντριου Κουόμο, η Kathy Hochul (Κάθι Χόκουλ) συναντήθηκε με τα πιο σημαντικά μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια στον «Ε.Κ.», «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που είμαι με τους καλούς φίλους μου από την ελληνοαμερικανική κοινότητα και θα κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί. Κοιτάμε προς ένα μέρος, ένα μέρος που μας ενώνει όλους, πολλοί από αυτούς βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Μια ευθεία γραμμή, χιλιάδες μίλια και χιλιάδες χρόνια πίσω, στην Ελλάδα. Οι Έλληνες μας μετέδωσαν πολλά.

Είναι οι δημιουργοί της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, των μαθηματικών, της λογοτεχνίας. Ανατρέχω λοιπόν στην Ελλάδα για έμπνευση». Τη νέα Κυβερνήτη παρουσίασε στους παρευρισκόμενους στο Capri hotel στο Σαουθάμπτον ο ομογενής επιχειρηματίας John Catsimatidis και ο Michael Pitsinos που την φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου του που έχει γίνει πόλος έλξης πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Michael Pitsinos, η Kathy είναι μια παρά πολύ απλή κυρία με εξαιρετικές ικανότητες η οποία θα διαπρέψει ως Κυβερνήτης σε μια ομολογουμένως ιστορικής σημασίας, μέρας της Ορκομωσίας της. Είναι μεγάλης σημασίας το πόσο θερμή και γενναιόδωρη είναι , με εμας τους Έλληνες και με τα Ελληνικά συμφέροντα. Μας γέμισε μεγάλη χαρά το ότι διάλεξε να κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με εμάς.

Η Hochul ευχαρίστησε τον σύζυγό της William J. Hochul, δικηγόρο για 8 χρόνια του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Είναι στο πλευρό μου και στην καρδιά μου για 37 χρόνια», είπε. Η νέα Κυβερνήτης που αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της την ερχόμενη Τρίτη, 24 Αυγούστου, δήλωσε για τη νέα της θέση: «Έχω μια ευκαιρία να δείξω στον κόσμο τι μπορεί να προσφέρει ένας Κυβερνήτης, πώς μπορεί να προσφέρει Δικαιοσύνη, να χτίσει γέφυρες, να φτιάξει αεροδρόμια. Όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε με καρδιά και πάθος και προπαντός να τα κάνουμε μαζί. Και είναι τόσο απλό, φίλοι μου, θα καταφέρουμε πολλά.

Νιώθω ταπεινότητα από αυτή την εμπειρία που βρεθήκαμε αυτό το πρωινό εδώ όλοι παρέα. Είμαι μαχήτρια και θα παλεύω κάθε μέρα για μια καλύτερη Νέα Υόρκη». Μάλιστα, με αφορμή τις καταγγελίες εις βάρος του απερχόμενου κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες, λέγοντας πως θα φροντίσει να μην έρθουν ποτέ σε δυσάρεστη θέση.«Θέλω να σιγουρευτώ ότι καμία γυναίκα ή μικρό κορίτσι, οι κόρες σας, οι εγγονές σας δεν θα βρεθούν ποτέ ξανά σε δύσκολη κατάσταση». 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021, 08:03