Οι πρωτοχρονιάτικες ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019, 22:26
Οι πρωτοχρονιάτικες ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου
Με τους Αλεξανδρινούς γέροντες του πρότυπου Οίκου Ευγηρίας «ΜΑΝΝΑ» της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, προτίμησε να περάσει την πρώτη μέρα του 2019, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, και να τους ευχηθεί για τη νέα χρονιά.

Οι 18 γέροντες, που αποτελούν την τιμημένη Τρίτη Ηλικία του Αλεξανδρινού Ελληνισμού οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο στο ίδρυμα της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας, τον περίμεναν με ανυπομονησία, καθώς οι περισσότεροι αδυνατούσαν να μεταβούν στην εκκλησία για να ακούσουν τις ευχές της πρώτης ημέρας του χρόνου.

Έτσι, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, εκτός από τις πατριαρχικές ευχές του, ήταν εκείνος που τους έψαλλε και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, κάνοντας όλους τους γέροντες να ακολουθήσουν τα λόγια και τραγουδήσουν μαζί του. Κάποιοι δάκρυσαν…

Ακολούθησε το κόψιμο της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας, με την ευκαιρία της οποίας, ο Ποιμενάρχης του Αιγυπτιακού Ελληνισμού κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας για ό,τι προσφέρει για τους αλεξανδρινούς αυτούς γέροντες, οι περισσότεροι.

Παράλληλα, ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδο Κασιμάτη, τον υπεύθυνο ιατρό Δρ Μέτχαντ Σόκαρ, την διευθύντρια του ιδρύματος Αγγελική Νιάρου και την προϊσταμένη του Κέντρου Σίτισης της Κοινότητας Σερίν Σακελλάρη, καθώς και όλο το προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλουν για να μην λείπει τίποτα στους Αλεξανδρινούς τροφίμους του «ΜΑΝΝΑ».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019, 22:26