Ιδιαίτερες βραβεύσεις Ελλήνων στα Ιεροσόλυμα Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 έγιναν στα Ιεροσόλυμα οι ιδιαίτερες βραβεύσεις σημαντικών Ελληνικών προσωπικοτήτων. Ο Γιώργος Τσούκαλης ο Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Γιάννης Μπάρδης τιμήθηκαν από την Ιερά Μονή Ανάληψης. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Ιωακείμ και χαρακτηρίστηκε από κατάνυξη και ιδιαίτερα έντονο συγκινησιακό κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής, συγγραφέας και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και Νήσων Γιώργος Τσούκαλης τιμήθηκε από την Ιερά Μονή Ανάληψης για το συνολικό έργο του εναντίον της αρχαιοκαπηλίας αλλά και για τη συμβολή του στην προστασία του εθνικού μας πλούτου από τους ιερόσυλους. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε ότι η μεγάλη αυτή τιμή τον οπλίζει με ιδιαίτερο θάρρος και δύναμη για το δύσκολο έργο του. Ιδιαίτερη ήταν η βράβευση του γνωστού γλύπτη Γιάννη Μπάρδη. Ο ξεχωριστός Έλληνας καλλιτέχνης τιμήθηκε για την σημαντική προσφορά του στην τέχνη και για την ιδιαίτερη καλλιτεχνική παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας. Ο πρόεδρος της Unesco Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης ήταν επίσης τιμώμενο πρόσωπο της σεμνής αυτής τελετής. Η βράβευση του έγινε αφενός για το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί μέσω του ομίλου της Unesco.

Όλοι οι βραβευθέντες παρέλαβαν από τον ηγούμενο της Μονής Ανάληψης, πατέρα Αχίλλιο, μια καλαίσθητη περγαμηνή ιδιαίτερης αξίας και σημασίας. Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκαν επίσης και τα αποκαλυπτήρια τριών έργων του Γιάννη Μπάρδη. Τα έργα που φιλοτέχνησε ο διάσημος γλύπτης είναι ο Παντοκράτορας, η Ανάληψη, και το Θαύμα της Αναλήψεως. Όλες αυτές οι δημιουργίες είναι ανάγλυφες και αξίζει να τονιστεί ότι τελούν υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της ιδιαίτερης αυτής εκδήλωσης ο Γιάννης Μπάρδης βραβεύτηκε επίσης από τον πρόεδρο του ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων Ιωάννη Μαρωνίτη ο οποίος δήλωσε ευτυχής που αποδίδει μια τέτοια ξεχωριστή τιμή σε έναν χαρισματικό Έλληνα καλλιτέχνη για την εν γένει καλλιτεχνική του παρουσία. Ο Ιωάννης Μαρωνίτης τίμησε επίσης τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ καθώς και τον ηγούμενο της Μονής Αναλήψεως πατέρα Αχίλλιο για το θεάρεστο χριστιανικό έργο τους που τιμά την Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης