Καταδικάστηκε για παρενόχληση Έλληνας δάσκαλος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 11:18
Καταδικάστηκε για παρενόχληση Έλληνας δάσκαλος
Με την κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών καταδικάστηκε από περιφερειακό δικαστήριο της Γερμανίας σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή 56χρονος Έλληνας πρώην δάσκαλος του ελληνικού δημοτικού σχολείου στο Wuppertal.

Στην ποινή επιπλέον προστέθηκε και χρηματικό ποσό 1200 Ευρώ το οποίο οφείλει ο πρώην δάσκαλος να καταβάλει σε μηνιαίες δόσεις προς την υπηρεσία προστασίας του παιδιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην δάσκαλος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. Όπως έχουν καταθέσει τα θύματα, ο δάσκαλος ήταν πρόθυμος να βοηθήσει τις μαθήτριες στη μελέτη τους, μετά το πέρας των μαθημάτων, ώστε να τις απομονώνει και να επιδίδεται στο νοσηρό πάθος του.

Ο Έλληνας εκπαιδευτικός, μετά την απομάκρυνσή του από το Δημοτικό Σχολείο εργαζόταν μέχρι το περασμένο καλοκαίρι σε υπηρεσία του Συντονιστικού Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που στεγάζεται στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στους γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου στο Wuppertal.

Ο εκπαιδευτικός έχει απολυθεί από το Υπουργείο Παιδείας ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: Απολύθηκε δάσκαλος που κατηγορείται για παιδεραστία στη Γερμανία

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 12:01