Το ζήτημα της συμπερίληψης των Νέων Ελληνικών στο ενιαίο πρόγραμμα σπουδών που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2012 σε όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας έφερε στο προσκήνιο το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ωκεανίας και Άπω Ανατολής σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Σύδνεϋ.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να συνταχθεί ένα κείμενο ως διακήρυξη αρχών με εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά, πολιτισμικά και κοινωνικά επιχειρήματα που να θεμελιώνουν και να αιτιολογούν την διδασκαλία της νεοελληνικής, ως μιας από τις βασικές γλώσσες επιλογής στο ενιαίο πρόγραμμα σπουδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμπερίληψη των νέων ελληνικών θα εξασφαλίσει την διδασκαλία της γλώσσας μας για το άμεσο και απώτερο μέλλον και θα συμβάλλει στην διαιώνιση της πολιτισμικής παρουσίας μας στα κοινωνικά τεκταινόμενα της Αυστραλίας», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το ΣΑΕ.

Την συνάντηση παρακολούθησαν ο αξιότιμος Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ κ. Β. Τόλιος, ο εκπαιδευτικός ακόλουθος κ. Ι. Πίτσας και τα μέλη του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας κ. Χάρης Δανάλης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος οι Νεοελληνιστές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δρ Βρασίδας Καράλης, Δρ Αντώνης Δρακόπουλος και Δρ Παναγιώτα Νάζου (Πανεπιστήμιο Σύδνεϋ), Δρ Ελισάβετ Κεφαλινού (Πανεπιστήμιο Μacquarie), Δρ Μαρία Ζαρίμη (Πανεπιστήμιο Νέας Νότιας Ουαλίας), Δρ Μαρία Ηροδότου και Δρ Δέσποινα Μιχαήλ (Πανεπιστήμιο La Trobe), Καθ. Μιχάλης Τσιανίκας και Δρ Μαρία Παλακτσόγλου (Πανεπιστήμιο Flinders), Δρ Γεώργιος Φραντζής (Πανεπιστήμιο Charles Darwin) και κ. Σάββας Παπασάββας (Πανεπιστήμιο Notre Dame).

Της συναντήσεως προήδρευσε ο συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής, Γεώργιος Αγγελόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης