Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης

Ανακοίνωση της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού της Αυστραλίας Γκοφ Ουίτλαμ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο ενός μεγάλου πολιτικού, φιλέλληνα, και πολύ καλού φίλου της Κοινότητάς μας, του πρώην πρωθυπουργού της Αυστραλίας Γκοφ Ουίτλαμ.

Ήταν αγαπητός και ένθερμος φίλος των Ελλήνων της Αυστραλίας και της Κοινότητάς μας και συμμετείχε τακτικά στις εκδηλώσεις μας. Υπήρξε επίσης επίτιμο μέλος του «Φεστιβάλ Αντίποδες» που διοργανώνει η Κοινότητά μας.

Λεζάντα από το λεύκωμα των 80 ετών της Κοινότητας: «Μια ιστορική ημερομηνία: 30 Μαρτίου 1975. Για πρώτη φορά, η Κοινότητα γιορτάζει την Εθνική μας επέτειο, της 25ης Μαρτίου και με συμμετοχή του Αυστραλού Πρωθυπουργού κ. Γκοφ Ουίτλαμ. Πάνω από 15 χιλιάδες Έλληνες κατέκλυσαν το Φέστιβαλ Χολ και με τις θερμές τους εκδηλώσεις έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στη μεγάλη εθνική μας γιορτή. […] Στη φωτογραφία, ο Πρωθυπουργός κ. Ουίτλαμ ενώ απευθύνει χαιρετισμό στους Έλληνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκοφ Ουίτλαμ σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης το 1975

Γνώριζε καλά την αρχαία ελληνική γλώσσα, την αρχαία και τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Βρέθηκε πολλές φορές την Ελλάδα και βοήθησε στους αγώνες του ελληνικού λαού και τα εθνικά μας θέματα. Τιμήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας και την Ακαδημία Αθηνών.

Η Κοινότητά μας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης